Najnovije

NAGLI PAD BROJA POZITIVNIH! Da li je prošao vrh četvrtog talasa?

U Srbiji je do poslednjeg preseka potvrđeno da ima još 817 novoobolelih od kovida 19, dok su od posledica ove bolesti preminule četiri osobe.

Brojke padaju (foto: pixabay.com)

Podsetimo, 13. avgusta je objavljeno da je bilo 1.072 “obolele” osobe, a narednog dana, 14. avgusta, broj je počeo da pada na 1.005 “obolelih”. Na datum 15. avgusta kao što vidimo broj je drastično pao na 817.

Za dva dana broj je opao za četvrtinu.

Ove brojke ukazuju da je prošao vrh četvrtog talasa.

Treba napomenuti da se iz nekog bizarnog razloga zvanično koristi izraz “oboleo” za ljude koji su pozitivni, iako ogromna većina nema nikave simptome.

Da je tako, svedoči i podatak da je trenutno hospitalizovano ukupno 856 ljudi u celoj Srbiji i to je zapravo brojka obolelih. Naravno, ne dnevna brojka, već u dužem poslednjem periodu. 

Objavljeno je i da je na respiratorima 27 pacijenata.

Kako se navodi, urađena je analiza 9.921 uzoraka.

Tokom epidemije koronavirusa u Srbiji od posledica kovida-19 umrlo je 7.167 osoba, a procenat smrtnosti je 0,98. No, treba napomenuti da je metodologija utvrđivanja procenta smrtnosti od kovida samo na osnovu pozitivnog testa, a nekad i bez njega, prema slobodnoj oceni lekara, vrlo sporna, i da se stvarni procenat u svetskim okvirima kreće oko 0,2 odsto i manje.

Muškarci trenutno oboljevaju u 80% slučajeva, kaže direktorka Batuta, a šta kaže o početku školske godine i nevakcinisanoj deci, čitajte OVDE.

Izvor: Pravda, vesti-online.com

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA