Najnovije

"MA, DOVIĐENJA! KOSOVO JE SRBIJA!" Cela Hrvatska u šoku, a naročito Dinamo

Da je Crvena zvezda prošle sedmice izbacila Šerif, sada bi u nedelji pred nama ona i Dinamo Zagreb odlučivali ko će u Ligu šampiona, ali posle ispadanja crveno-belih, "modri" će na megdan Moldavcima i to, definitivno, oslabljeni.

Ilustracija (Foto: Jutjub)

Naime, prvotimac Zagrepčana, Lirim Kastrati, dobio je "presudu" kojoj se ni on, ni Dinamo, ni čelni ljudi Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS), ni UEFA nisu nadali:

Kastrati ne može da putuje u Moldaviju, na prvi meč pomenutih klubova, koji je na programu u utorak, jer su Moldavci definitivno odlučili da ne daju vizu ovom fudbaleru. Razlog je što što je on državljanin samoproglašene "Republike Kosovo", za čiju selekciju je već nastupao, a vlasti Moldavije tu teritoriju ne priznaju kao nezavisnu državu.

Šampion Hrvatske je molio na sve strane da se ova situacija razreši tako da Kastrati dobije moldavsku vizu i zaigra u pomenutoj utakmici koja predstavlja "prvo poluvreme" borbe za Ligu šampiona, ali...

Bilo je uzalud.

Za Moldavce je Kosovo - Srbija, i to su poručili svima koji su im se obraćali ovim povodom. To je, definitivno, značilo da Kastrati stvarno ne može da dobije vizu, pa će "modri" bez njega krenuti na ovaj važan meč.

Sam Dinamo Zagreb je na sledeći način stavio tačku na ovu priču:

"Ovim putem obaveštavamo javnost i navijače o tome da je GNK Dinamo prema Moldaviji pre nekoliko dana uputio molbu da moldavska država igraču prve ekipe Dinama Lirimu Kastratiju, inače državljaninu Kosova*, odobri izdavanje vize za ulazak u Moldaviju s ciljem učestvovanja tog igrača u utakmici plej-ofa UEFA Lige šampiona između Šerifa i Dinama.

Nakon intenzivnih kontakata kluba s Fudbalskim savezom Hrvatske i UEFA, u nedelju smo dobili odgovor da moldavska država ne može odobriti ulazak igrača Lirima Kastratija u Moldaviju.

GNK Dinamo izražava žaljenje zbog toga što igrač prve ekipe nije dobio pozitivan odgovor u kontekstu putovanja u Moldaviju kao igrač GNK Dinamo na zvaničnu utakmicu kvalifikacija za Ligu šampionaa, te što angažman HNS-a i UEFA kao krovne evropske fudbalske organizacije takođe nije rezultovao pozitivnim odgovorom. Igrač Dinama, nažalost, zbog političkih razloga nije dobio mogućnost da dođe u priliku da realizuje svoje sportske ciljeve. Zahvaljujemo HNS-u, UEFA i Fudbalskom savezu Moldavije na uloženim naporima u rešavanju ovog problema", navodi se u saopštenju kluba s Maksimira.

Sličan problem postojao je i prošle godine, ali je Kastrati tada ipak dobio vizu za Rusiju, koja takođe ne priznaje nezavisnost južne srpske pokrajine.

Podsetimo, fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli da se plasiraju u plej-of za Ligu šampiona pošto su poraženi od ekipe Šerifa u revanšu, pa će ekipa čiji je strateg Dejan Stanković igrati protiv Kluža za plasman u grupnu fazu Lige Evrope. Hrvatski i moldavski prvak će odlučivati ko će u elitno evropsko klupsko takmičenje, a poraženi iz tog dvomeča "seli" se automatski u Ligu Evrope.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA