Najnovije

ANTISRPSKA REZOLUCIJA NA DELU: Gradonačelnik Nikšića saslušan zbog negiranja genocida u Srebrenici

Gradonačelnik Nikšića Marko Kovačević saslušan je danas u Višem tužilaštvu zbog svog stava o navodnom genocidu u Srebrenici.

Marko Kovačević (Foto: Jutjub)

"Bio sam u Višem državnom tužilaštvu da dam izjavu povodom krivične prijave DPS-a kojom sam optužen za negiranje navodnog genocida u Srebrenici", rekao je Kovačević nakon saslušanja.

Sada je, istakao je, jasno da je DPS Rezoluciju u parlamentu Crne Gore glasao da bi se sa svojim saveznicima kroz nju obračunavao sa svojim političkim protivnicima i srpskim narodom u Crnoj Gori i regionu.

"Vidimo da postoje pokušaji isleđivanja mojih sunarodnika i u regionu i jasno je da je ovo deo šire akcije protiv naroda kom pripadam. Sve ovo se dešava a da pritom za 400.000 proteranih Srba iz Hrvatske i 200.000 proteranih Srba iz Sarajeva, kao i za neprebrojane hiljade pobijenih Srba u tom ratu nema nikakve pravde, niti su zločinci kažnjeni", rekao je.

U pravosudnom smislu ovi događaji su ili prećutani ili su vinovnici oslobođeni pred "sudovima", rekao je Kovačević i dodao da, ako, kako kaže, "tu imamo nejednak odnos onda je sve jasno".

"Tako će biti jasno da ako otpočnu proces protiv mene da se to radi po političkoj osnovi u sklopu obračuna sa srpskom narodom koji je, kao što vidimo, otpočeo Rezolucijom koja je donesena u junu", rekao je Kovačević u izjavi za podgoričku Borbu.

Kada će biti ustoličenje mitropolita Joanikija, saznajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA