Najnovije

NOVI RUSKI LOVAC SU-75: Zašto se baš tako zove?

Šef Ministarstva industrije i trgovine Rusije Denis Manturov objasnio je ime jednomotornog lovca Šah-mat koji je stvorila državna korporacija Rosteh. Prema njegovim rečima, lovac zaista može dobiti ime Su-75, navodi TV kanal RBK.

Su-75 (Foto: RIA Novosti)

„Poenta je da je ovo radni naziv. Naravno, na kraju ćemo doći do tradicionalne nomenklature, na koju smo navikli. Najverovatnije je ovo Su-75. To jest, ako je baza uzeta sa Su-57, onda je ovo verzija Su-75”, objasnio je Manturov.

U isto vreme, inžinjeri su smislili naziv Šah-mat. Manturov je uveren da će lovac biti tražen na tržištu: "S obzirom na to da je jeftiniji, mnogo jeftiniji, jednako je i mobilan."

U julu je Rosteh predstavio na Međunarodnom vazduhoplovnom i svemirskom salonu 2021 (MAKS-21) predstavio ovaj vazuduhoplov. Prema rečima šefa državne korporacije Sergeja Čemezova, jednomotorni taktički lovac, čiji je model predstavljen na MAKS-2021, koštaće od 25 do 30 miliona dolara. Prema rečima šefa Ujedinjenih avio -korporacija (UAC) Jurija Sljusara, avion prikazan na izložbi je model koji će leteti 2023. godine.

A kakav bombarder prave rusi, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA