Najnovije

KRIVOKAPIĆ KUKA PRED BRITANSKOM AMBASADORKOM: Muči ga dan ustoličenja mitropolita

Odgovornost je Vlade da, u saradnji sa verskom zajednicom i opštinskim vlastima, postigne aranžman koji podrazumeva odgovarajuće bezbednosne i zdravstvene mere u toku ceremonije na Cetinju, kazala je ambasadorka Velike Britanije Karen Medoks.

Krivokapić i Medoks (Foto: Vlada CG)

Ona se, kako je kazala, sastala sa predsednikom Vlade Crne Gore Zdravkom Krivokapićem koji je sa njom podelio svoju zabrinutost zbog tenzija vezanih za predstojeću ceremoniju na Cetinju koja se tiče novog mitropolita Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Medoks je poručila da sigurnost građana Crne Gore mora biti najviši prioritet.

„Sloboda izražavanja i pravo na mirno okupljanje su i dalje važni. U ova vremena moramo ih balansirati sa vrlo opipljivim izazovom koji predstavlja pristizanje delta soja virusa u Crnu Goru i potrebom da se izbegavaju velika okupljanja bez striktne kovid kontrole. Pored same Vlade, od velike pomoći u ovom procesu mogu biti vođe na svim stranama političke i verske debate, tako što će pozvati na smirenost i tragati za onim putem napred koji podrazumeva smanjenje tenzija i obezbeđuje sigurnost za sve građane ove zemlje„, napisala je Medoks na Tviteru.

Kako je Nebojša Medojević ponovo udario na vlast u CG, pročitajte OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA