Najnovije

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) OSTAO JE OTKINUTI DEO TELA, A NOGE VISE: Lukašenko o zapadnoj demokratiji

Događaji u Avganistanu pokazali su pravu suštinu takozvane zapadne demokratije, izjavio je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko na svečanosti povodomuručivanja državnih nagrada predstavnicima bezbednosnih struktura, piše BelTA.

Aleksandar Lukašenko (Foto: Jutjub)

„Vidite kako su nam pokazali suštinu svoje demokratije. Pa, nije važno šta se nalazi na pisti u ovom otvoru, u koji se zatvara stajni trap tokom poletanja ... Ostao je komad tela, nešto otkinuto, noge vise ...

Nema veze, ovo je drugačije, ovo je takozvana demokratija. Pokazali su svoje lice.

Ovako bi moglo biti sa nama da su prošle godine izveli ovaj blickrig. A onda bi ih ljudi za nekoliko godina izbacili, a neki bi se prilepili za stajni trap aviona kako bi odleteli odavde. Stoga moramo naučiti iz ovoga i poučiti naše stanovništvo i naš narod“, rekao je beloruski lider.

Aleksandar Lukašenko je skrenuo pažnju na činjenicu da je motiv akcija preduzetih protiv Belorusije razumljiv i drevan kao svet: „Materijalni interes je podela i prodaja narodne i državne imovine. I nije ih briga za činjenicu da će životni standard mnogih Belorusa značajno pasti. Oni ne razmišljaju o tome", kazao je on.

„Oni koji su lutkari lokalnih saradnika dobro znaju da je Belorusija ključ čitavog postsovjetskog prostora“, naglasio je beloruski šef države.

Na isti način, kao što su zemlje centralne Azije - Tadžikistan, Uzbekistan i delimično Turkmenistan - sada postale veoma važne za postsovjetski prostor u vezi sa događajima u Avganistanu, naglasio je Aleksandar Lukašenko.

Kako se Merkelova izblamirala pred Putinom, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA