Najnovije

IZAŠLI SMO BEZ ČASTI! Tramp napao Bajdena: Trebalo je učiti od Rusa! Ona scena kako ljudi padaju sa aviona...

Bivši američki predsednik Donald Tramp izjavio je da nedavna dešavanja u Avganistanu predstavljaju veliki poraz spoljne politike administracije DŽozefa Bajdena.

Donald Tramp (foto: pixabay.com)

Tramp je, na mitingu u Alabami, ocenio i da je povlačenje američkih snaga iz Avganistana, najveće poniženje međunarodne politike u istoriji Amerike, kao i veliki vojni poraz.

„To nije bilo povlačenje, to je bila potpuna predaja“, istakao je Tramp.

On je rekao da scena kako veliki avion uzleće sa ljudima koji vise na njemu i padaju “tako nešto se nikada neće ponoviti”.

Tramp je optužio Bajdena da je predao američke vojne baze u Avganistanu, navodeći da je iza njih ostala vojna oprema u vrednosti od 83 milijarde dolara.

„Bajdenov neuspeli odlazak iz Avganistana veličanstveno prikazuje izrazitu nesposobnost lidera nacije, možda svih vremena“, rekao je Tramp u obraćanju pristalicama na mitingu u blizini grada Kalman.

Tramp smatra da se brzi pad Kabula u ruke talibana (pripadnika terorističke organizacije zabranjene u Rusiji) ne bi dogodio da je on čelu države.

„Mogli smo da izađemo iz Avganistana časno. Zapravo, trebalo je da izađemo uzdignuta čela, a umesto toga, izlazimo sa nečim što je suprotno od časti“, poručio je Tramp.

Bivši američki predsednik je napomenuo i da je Vašington trebalo da analizira iskustva ruskih snaga u Avganistanu pre preduzimanja drastičnih koraka.

On je kazao da je sve što je trebalo da urade jeste da ostave vojsku dok se sve ne iznese, onda minirate baze i “sve ode dođavola”.

“Imamo pet baza i samo kažete, baj baj”, objasnio je Tramp.

Tramp je dodao i da bi SAD trebalo da vrate snage u Avganistan da bi se pomoglo američkim državljanima koji su ostali u zemlji.

A krivicu za dramu na aerodromu primila je nemačka obaveštajna služba, čitajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews.com, Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA