Najnovije

RTS: Evidentirali smo ko se od zaposlenih vakcinisao!

Nakon glasina da će RTS otpuštati zaposlene koji se nisu vakcinisali, a takvih je prema nekim saznanjima većina, oglasio se i RTS nakon zahteva za informacije od javnog značaja koji je toj kući uputila advokat Milina Dorić.

RTS (foto: Pravda)

U odgovoru se tvrdi da vakcinacija nije uslov da bi se na RTS zadržao posao, te da nevakcinisanima neće prestati da važi ugovor o radu, ako se ne vakcinišu.

Pod tačkom 3. se navodi da će vakcinisani biti stimulisani novčano, “ukoliko to finansijske mogućnsoti dozvoljavaju”, i to će biti “nagrada za doprinos u borbi protiv širenja pandemije”. Navodi se da je to u skladu sa sporazumom sklopljenim sa sindikatima. Zatim se kaže RTS ima sredstva za tu namenu, a visina naknade će zavisiti od odluke generalnog direktora.

Dalje se tvrdi da u RTS-u “ne postoji praksa ucenjivanja po ovom ili bilo kom drugom osnovu”.

Međutim, u tački 6. kaže se da “postoji evidencija vakcinisanih radnika RTS”.

Dalje se tvrdi da kriterijumi za utvrđivanje viška zaposlenih nemaju veze sa vakcinacijom zaposlenih, a u poslednjoj tački kaže se da “ne postoji interni akt koji obavezuje zaposlene da se vakcinišu”.

Svakako da sama činjenica nagrađivanja onih koji su se vakcinisali predstavlja jednu diskriminaciju, pogotova kada se uzme u obzir da vakcine ne deluju. Dok se kod nas o tome podaci kriju, upravo u državama sa najvećim brojem vakcinisanih možemo da vidimo da pandemija najviše divlja, poput Velike Britanije i Izraela. Te države pošteno priznaju da u najvećem broju oboljevaju upravo vakcinisani.

A popularni dr Smrt, tako nazvan zbog veza sa zemunskim klanom i optužbi da je za njih izvršio najmanje jednu likvidaciju pacijenta, sada ministar zdravlja, predlaže uvođenje kovid propusnica, kako bi se ljudi naterali na vakcinu, opširnije OVDE.

Izvor: Pravda, N.B.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA