Najnovije

OPAKI PLAN SRPSKIH NEPRIJATELJA! ŠEŠELJ OTKRIO: Tražiće da se odvoji Vojvodina!

Predsednik SRS Vojislav Šešelj za "ALO!" je komentarisao pokušaje tzv. Vojvođanskog fronta koji traže uoči popisa stanovništva Srbije da se uvede rubrika "Vojvođanin"

Vojislav Šešelj. (Foto: Jutjub)

- Ma, kakav vojvođanski identitet? To radi grupa izdajnika. Oni pripremaju teren za aktivnost zapadnih sila na planu odvajanja Vojvodine od Srbije. To nam je još saopšteno u vreme kada je formirana vlada Milana Panića 1992. godine, kada je rečeno da će "Srbija preko Vojvodine da ide u EU", što znači "prvo Vojvodina, pa onda Srbija" - rekao je Šešelj.

Lider radikala ističe da taj plan postoji i neće se krenuti sa njegovom realizacijom dok se ne završe pitanja Kosova i Metohije i Republike Srpske, ali se od njega ni odustajati ukoliko na vreme ne pokažemo dovoljno čvrstine i odlučnosti da to sprečimo.
On kaže da ne smeju tetošiti vojvođanski separatisti, pogotovo Nenad Čank, njihov neformalni lider. 

- NJemu su mu svi mediji otvoreni i sve njegove antidržavne aktivnosti se na određen način propagiraju, umesto da se sankcionišu. On je odavno zbog svojih izjava o "nezavisnosti" tzv. Kosova i "odvojenosti Vojvodine od Srbije" morao da završi u zatvoru - tvrdi predsednik SRS.

On kaže da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić napravio jedan inteligentan potez time što je odvojio Čanka, Gordanu Čomić i Čedomira Jovanovića od prozapadnih stranaka.

- Ali, suviše im sada pruža na volju. To je problem. Oni se sad ne mogu vratiti u taj blok prozapadnih partija koje predvode Dragan Đilas ili slični njemu - rekao je Vojislav Šešelj i istakao da su dve članice iz Čankove stranke u ministarstvu Gordane Čomić. 

- Čanak je na vlasti u Novom Sadu. Tamo vodi vodovod i kanalizaciju i to mu služi da krade državni novac. Gde god je u Vojvodini bio na vlasti, posebno je tražio da njemu pripadne apotekarska služba. Suviše mu se toleriše. Početna korist koju je Vučić mogao u ime naprednjaka da stekne, stečena je i više ne treba ni Čanak, ni Gordana Čomić, ni Čedomir Jovanović. Treba da ih se otarasi, a Čanak mora da se i zakonski sankcioniše - rekao je lider SRS.

Vojvodinu kao sastavni deo Srbije moramo braniti svim sredstvima.

- Ako slučajno dođe do pokušaja odvajanja Vojvodine, to ćemo sabljama braniti. Vojvodinu kao sastavni deo Srbije branićemo svim sredstvima: sabljama, puškama, tenkovima, avijacijom. Svim i svačim. To je ozbiljan plan srpskih neprijatelja - rekao je Šešelj.

On ističe da bi u Srbiji zavladalo beznađe i bezvoljnost kad bi se popustilo po pitanju Kosova i Metohije i Republike Srpske. 

Srpski general opleo po Vučiću! Više o tome OVDE.

Izor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA