Najnovije

SPREMA LI SE HAOS NA DAN USTOLIČENJA? Dačić progovorio o napadima na mitropolita Joanikija

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas, povodom skupa na Cetinju protiv ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru, da više decenija postoje snage koje u Crnoj Gori rade na stvaranju odbojnosti između srpskog i crnogorskog naroda, ističući da ne očekuje da sukob esklaira i da neko "udari" na mitropolita i svetinje.

Ivica Dačić. (Foto: Jutjub)

Dačić je za TV Prva ocenio da razdor između srpskog i crnogorskog naroda pravi DPS, radi mobilisanja biračkog tela, kao i da uz pomoć drugih stranaka organizuje ljude protiv ustoličenja mitropolita Joanikija.

„Problem je što se radi na tome da se iscepka nešto što je zajedno bilo mnogo jače, a to su Srbija i Crna Gora. Mi smo imali zajedničku istoriju i treba da se imamo zajedničku budućost“, rekao je Dačić.

Dačić je rekao da nas interesuju prava srpskog naroda u Crnoj Gori, kao što nas interesuje i položaj Srpske pravoslavne crkve.

Na pitanje da li smatra da može doći do većih sukoba u Crnoj Gori, Dačić ocenjuje da se to neće dogoditi i da ne očekuje da neko „udari“ na mitropolita i svetinje.

„Čuo sam kad je mitropolit Joanikije govorio da ga je uhapsio i saslušavao čovek iz policije koga je on krstio… Šta mislite, kako je tom čoveku, plaši li se Boga“, zapitao se Dačić.

Na pitanje da li je to što se dešava u Crnoj Gori političko pitanje, Dačić ističe da jeste, ali da je najveći problem u tome što na razdoru između srpskog i crnogorskog naroda rade ljudi koji su ideju zajedništva sa Srbijom koristili kako bi došli na vlast u Crnoj Gori.

Dodao je i da je jedan od problema što u Generalnom sekretarijatu Vlade Crne Gore nema zaposlenih Srba, te da smatra da se radi o diskriminaciji srpskog naroda.

„Odnosi između država treba da se zasnivaju na uzajamnim interesima“, navodi on.

Orban grmi posle najave dolaska novih izbeglica! Više o tome OVDE.

Izor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA