Najnovije

DODIK O VAŽNOM DOKUMENTU KOJI MU JE VUČIĆ PREDAO: Stvar od nacionalnog značaja - zaštita srpskog identiteta!

Zaštita srpskog jezika i pisma najprirodniji je način delovanja i zaštite identiteta srpskog naroda, poručio je srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.

Milorad Dodik. (Foto: Jutjub)

Govoreći o prednacrtu zakona o zaštiti srpskog jezika i ćiriličnog pisma, koji mu je u Beogradu predao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Dodik je rekao da je dogovoreno da skupštine Srbije i Republike Srpske usvoje taj zakon na Dan nacionalnog jedinstva, 15. septembra.

Dodik je ukazao da je ovaj zakon izuzetno važan, jer se prvi put dešava da se za prostor Srpske i Srbije donosi zakon sa istim tekstom, preneo je portal RTRS.

- Srpski jezik, srpsko pismo ćirilica nemaju nikakve razlike ni kod nas ni u Srbiji. Pokušaje koje smo ranije gledali u BiH da se prave neke zajedničke priče nisu uspele ni u poslednjih 150 godina kada je to pokušavala da uradi Austrougarska - naglasio je Dodik.

Podsetimo, Vučić je prethodno objavio da se sa Dodikom u razgovoru saglasio da je saradnja između Republike Srbije i Srpske izuzetna na svim nivoima i da srpski narod ne sme i ne može sebi da dozvoli bilo kakve sukobe i povratak u prošla vremena.

Nova slika ministra Vulina s kriminalcem! Više o tome OVDE.

Izvor: RTRS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA