Najnovije

ISTORIJSKA BLAMAŽA HRVATA USRED ZAGREBA! Šerif ponizio Dinamo i otišao u Ligu šampiona!

Nakon Tiraspoljskih 3:0, Šerif je odoleo Dinamu u Zagrebu 0:0 i plasirao se u grupnu fazu Lige šampiona.

Šerif ponizio Dinamo (Foto: Jutjub)

Istorija u Zagrebu, dve istorije u Zagrebu! Dinamo će dugo pamtiti ovakvu blamažu, hrvatski šampione je nakon vrhunske takmičarske godine za nama polufinala Lige Evopre imao najviše moguće ambicije, ali je Šerif usred Hrvatske zadao fatalan udarac četi Damira Krznara. Sa druge strane, Moldavija će po prvi put imati svog predstavnika u grupnoj fazi Lige šampiona, budući da je na Maksimiru posle 90 minuta bilo 0:0!

Bajkovito leto za Moldaviju, Tiraspolj i Šerif! Moldavci su redom rušili favorite, sprečili balkanski derbi pošto su savladali u dvomeču Crvenu zvezdu. Bili su prežaljeni pred duel sa Dinamom, ali su u svom domu srušili hrvatskog šampiona sa 3:0, a potom preživeli Maksimir i ušli među evropsku elitu. 

Šerif je ponovo bio ravnoparavan rival sa Dinamom, jeste hrvatski predstavnik mnogo više imao loptu u posedu, pretio u mnogo navrata, ali ni Moldavci se nisu povukli. Atanasidis je branio sve, a visoki vezista Dimitros Kolovos odigrao još jednu "doktorsku" utakmicu! 

Jurij Vernidub ponovo je nadmudrio Krznara, Šerif je ponovo pokazao da je neko ozbiljno selektirao tim i napravio pravu fudbalsku vojsku protiv koje neće biti lako nikome u grupnoj fazi. Klubovi iz Lige šampiona biće u prilici da dožive nesvakidašnje gostovanje u Pridnestrovlju, nepriznatoj državi koja se 1990. godine otcepila od Moldavije.

Pretio je Dinamo u većem delu meča, Bruno Petković je bio najviše puta u prilici da savlada Atanasidisa, ali je grčki golman bio nesavladiv. Sa druge strane, u 93. minutu mogao je Traore da dodatno ponizi Hrvate i savlada Livakovića, ali je golman reprezentacije bio na visini zadatka i sačuvao obraz svom timu. 

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA