Najnovije

NAPADNUTA VOJSKA: Ima mrtvih i ranjenih, Asadove snage pokrenule osvetničke udare na Tafas! (VIDEO)

Vojnik Sirijske arapske vojske (SAA) poginuo je 26. avgusta, a osmoro je ranjeno kada je njihovo vozilo napadnuto u severnom delu Dare.

Sirijska vojska. (Foto: Tviter)

Vozilo je pogodila improvizovana eksplozivna naprava (IED) dok je prolazilo putem između gradova Nava i Šeik Maskin. Vojnici nisu bili na borbenoj misiji. Navodno su bili na putu da podele obroke hrane jedinicama SAA u tom području.

Napad su najverovatnije izveli bivši pobunjenici u znak podrške svojim drugovima u južnom delu grada Dara, poznatom kao Dara al-Balad, koje SAA opseda već skoro dva meseca. Kao odgovor na napad, SAA je raketama granatirala grad Tafas u zapadnoj Dari. O žrtvama su izveštavali lokalni izvori.

Ovo nije bio prvi takav napad tokom meseca. Naoružani napadači su 5. avgusta gađali vozilo SAA u istočnom delu Dare. Tada su dva pripadnika službe ubijena na licu mesta, dok su tri druga dan kasnije umrla od zadobijenih rana. 19. avgusta, oficir i četiri vojnika 112. brigade vojske poginuli su kada je njihovo vozilo pogođeno IED-om u zapadnoj Dari. Na meti su i zvaničnici sirijske vlade u Dari. Rano 26. avgusta, sudija Fajsal Halil al-Halavat smrtno je ranjen u pucnjavi u Navi.

Situacija u Dari će verovatno dodatno eskalirati u narednih nekoliko dana. Lokalni lideri u Dara al-Baladu tek treba da prihvate rusku mapu puta i reše sukob sa sirijskim vlastima. Bivši pobunjenici u tom području i dalje odbijaju odlazak.

SAA bi uskoro mogla da započne vojnu operaciju u Dara al-Baladu radi prisilnog sprovođenja zahteva vlasti. Ovo bi moglo da izazove bivše pobunjenike u drugim delovima južne provincije.

Grčkoj obustava rada zbog obavezne vakcinacije! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA