Najnovije

BAJDEN MRMLJAO O KOSOVU: Posle nacionalne tragedije u Kabulu, američki predsednik spomenuo i srpsku pokrajinu (VIDEO)

Voditelj Foks njuza Taker Karlson oštro je kritikovao u svojoj emisiji američkog predsednika DŽoa Bajdena zbog jučerašnjih terorističkih napada u Avganistanu.

DŽo Bajden. (Foto: Jutjub)

- Recimo da imate dubok animozitet prema Sjedinjenim Državama, recimo da mrzite državu i da želite da zauvek izbacite SAD sa mesta istaknute svetske sile i da želite da degradirate i ponizite Ameriku za sva vremena. Možda biste za to koristili Avganistan. A ako želite, evo šta biste mogli da uradite:

Prvo, odložili biste povlačenje iz Avganistana za 19 godina, mnogo vremena nakon što je postojalo opravdanje nacionalne bezbednosti da ste tamo. Pretvorili biste rat u program socijalne zaštite, a svoju vojsku u nevladinu organizaciju. To bi ponizilo sve strane.

Potrošili biste bilione dolara da to učinite, ali biste bili apsolutno sigurni da za taj novac nećete dobiti ništa. Osim što dramatično povećava lokalnu korupciju i opijumski mak postaje nacionalna kultura. Kao okupatorska sila, vi biste tako loše upravljali Avganistanom, sa tako neverovatnom glupošću i nadmoćnom arogancijom da bi do kraja veliki deo stanovništva čeznuo za povratkom brutalnih verskih ekstremista. Zatim, kada je konačno došlo vreme za odlazak, zanemarili biste bitne detalje povlačenja. Ne biste planirali odlazak. Samo biste se nadali najboljem, a što bi moglo poći po zlu u zemlji pod kontrolom talibana?

Kada bi se pojavile gomile očajnih ljudi, što bi se neizbežno dogodilo, moleći za evakuaciju, bili biste sigurni da ćete dati prednost stranim državljanima, onima koje vas možda mrze i radije biraju šerijatsko pravo u odnosu na demokratiju. Oni bi dobili prva mesta u avionu. Što se tiče vaših građana, ljudi zbog kojih postojite da biste ih zaštitili, samo biste im poželeli sreću i ostavili ih iza sebe. Ne biste se ni potrudili da dobijete sva njihova imena jer zaista, koga briga?

Zatim, nakon što ste sve to uradili, odlazite na televiziju u svoju zemlju da se pohvalite kako ste neverovatan posao uradili. Nazvali biste sebe herojem. Uporedili biste svoju evakuaciju iz Kabula sa berlinskim avio-prevozom. I na taj način, kada to učinite, ostatak sveta će znati da niste jednostavno nesposobni i slabi, već ste i u zabludi. Vi ste ludak bez samopoštovanja - rekao je Taker Karlson.

Nakon što su sve to naučili, vaši neprijatelji bi mogli zaključiti da je sada savršeno vreme da iskoristite vaš podređeni položaj, smatra on.

- I juče su u Kabulu to učinili. U terorističkom napadu na aerodrom poginulo je devedeset ljudi, a povređeno je još 150. Trinaest poginulih bili su američki vojnici - 12 marinaca i jedan mornar. Za američku vojsku to je bio najsmrtonosniji dan u Avganistanu u deceniji. To je bila tragedija i videli smo to na televiziji.

U ovakvim trenucima Amerikanci se instinktivno obraćaju svom predsedniku radi perspektive i vođstva. Nije važno da li su glasali za njega, žele da ih umiri odgovorni čovek. Ali DŽo Bajden ih nije umirio, nije se ni pojavio. Bajden je satima ostao skriven i nem. Konačno, Bela kuća je najavila da će DŽo Bajden obratiti naciji u 17 časova.

Ali ni tada se nije pojavio. DŽo Bajden je zakasnio kao da ima važnije stvari za obaviti. I dok je govorio, bilo je teško poverovati da je to čovek koji vodi našu zemlju. DŽo Bajden bledi pred našim očima. Započeo je mrmljajući nešto nevažno i čudno o svom pokojnom sinu Bou, koga je opisao kao američkog tužioca na Kosovu (i Metohiji), kao da takva funkcija postoji. A onda je Bajden obećao da će njegov glas biti slab i da se zaustavlja, govoreći tempom koji je upola sporiji od onoga kojim govori normalna osoba, da će nekako loviti i kazniti ljude koji su ubili naše marince. I odjednom, ovo uopšte nije zvučalo kao povlačenje iz Avganistana - izjavio je Taker Karlson.

Rusija poslala Britaniji poslednje upozorenje: Ako to ponovite slede teške posledice! Više o tome OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA