Najnovije

KRVOPROLIĆE NA FRONTU: Pobunjenici izveli minobacački napad, dvoje dece poginulo! (FOTO/VIDEO)

Dvoje dece nastradalo je juče, dok su njihova majka i troje braće i sestara ranjeni u minobacačkom napadu u Karfi, na severu provincije Dara u Siriji.

Sirija. (Foto: Jutjub)

Smrtonosni minobacački napad izveli su lokalni bivši pobunjenici u znak podrške preostalim saborcima u Dara al-Baladu, južnom delu grada Dara.

Nekoliko sati ranije, 4. divizija Sirijske arapske armije (SAA) pojačala je svoje napade na al-Balad. Sirijska arapska novinska agencija saopštila je da su napadi odgovor na ofanzivu na severni deo grada Dara.

Četvrta divizija izvršila je napad borbenim tenkovima, teškim mitraljezima i improvizovanom raketnom municijom kako bi neutralisala naoružanu grupu. 

Više od 50 naoružanih muškaraca napustilo je al-Balad u dve odvojene grupe tokom 25. i 26. avgusta, u skladu sa sporazumom između lokalnih lidera te oblasti i sirijskih vlasti. Ruske snage nadgledale su proces evakuacije.

Procenjuje se da je u al-Baladu prisutno bar još toliko naoružanih ljudi. SAA sasvim sigurno neće prestati sa intervencijama dok područje ne bude potpuno sigurno.

Rusija povećava brzinu i domet hipersoničnih raketa! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA