Najnovije

Gotovi su

U očajničkom pokušaju da obmane javnost o svojim vezama sa kriminalcima iz klana „Belivuk“ koji su obezbeđivali njegovu inauguraciju, davili novinare i prebijali građanje juna prošle godine, a u pauzi klali po narudžbini, Aleksandar Vučić ponovo je posegnuo za vršenjem krivičnih dela.

Vučić i Vulin (Foto: Jutjub)

Piše: Davor Kalajžić

Preciznije, po njegovim RTS TV rečima, neće on posegnuti, već će svoje kukavičje jaje podmetnuti nekom drugom, kao što je to bio slučaj kada je naprednjak Miloš Vučević u cilju „pranja“ od odgovornosti braće Vučić u slučaju „Jovanjica“, podneo krivične prijave protiv istih.

Ovog puta, umesto krivične samoprijave Andreja Vučića, pojaviće se ministar unutrašnji, Aleksandar Vulin. Obojica samoprijavljivača su diplomirani pravnici. Jedan sa indeksom beogradskim, a drugi sa „Indeksom“ kragujevačkim. Prvi diplomirao sa Pala i Brajtona, a drugi iz Novog Sada. Da nije katastrofalno, bilo bi smešno.

Krivični zakonik Republike Srbije prepoznaje krivično delo „ometanje pravde“. Član 336b čita da „ko na drugi način ometa vođenje sudskog postupka kazniće se zatvorom do tri godine i novčanom kaznom. A član 343, stav 1 i 2, izazivanje panike i nereda, čitaju da „ko osujeti ili značajnije omete sprovođenje odluka i mera državnih organa ili organizacija koje vrše javna ovlašćenja, kazniće se zatvorom od tri meseca do tri godine i novčanom kaznom“, odnosno „ako je delo iz stava 1. ovog člana učinjeno putem sredstava javnog informisanja, učinilac će se kazniti zatvorom od šest meseci do pet godina“.

Obojica samoprijavljivača već iza sebe imaju debele dosijee krivičnih dela i zloupotreba službenog položaja. Aleksandar Vučić je nakupio tonu dela iz KZRS vezanih za rušenje ustavnog uređenja i bezbednosti Republike Srbije, 305 do 321, uključujući i krivično delo „samovlašće“, 330 KZRS, dok se Aleksandar Vulin proslavio u aferama „Tetka“, „Jovanjica“, „Video nadzor“, „Paljevina“ i „Frizer“, što je sve debelo u vezi sa krivičnim delima protiv službene dužnosti. Čeka se da mu zastari i gomila prekršajnih kazni izrečenih za manipulacije sredstvima tokom izbornih kampanja. Oslobođenje će sve ove afere dovesti do sudskog epiloga i to bez pomoći FBI.

Potpuno je jasno da je namera „samoprijavljivača“ da kroz trgovinom uticajem i položajem unesu zabunu, ali i pritisak na pravosudne organe u rasvetljavanju svih okolnosti vezanih za slučajeve „Jovanjica“ i „Belivuk“. Umesto da se bave profesionalnim, nezavisnim i nepristrasnim istražnim radnjama vezanim za najveću farmu marihuane na kontinentu i najstrašnijim mafijaškim zločinima u Evropi, pravosuđe dobija teledirigovani signal čime da se ne bavi, što je jasan i nečuven primer ometanja pravde.

I dok zaraćene frakcije naprednjaka obaraju ruke oko uloge FBI, i veoma jasno šalju poruku srpskom pravosuđu. Po njima precizniji od poligrafa je govor tela. FBI ekspert, DŽo Navaro, na svom Fejsbuk nalogu, rengenski je dešifrovao Vučićev govor tela na „nezgodna“ pitanja novinara vezana za aferu „Belivuk“. Dijagnoza je ultra precizna - pitanja su ostavila veoma nelagodan trag na pitaniku, koji na njih nije odgovorio, ali govor tela dao je odgovore.

Jugoslovenski kralj filmske komedije, Radivoje Lola Đukić, snimio je film „Čovek sa četiri noge“, u kome je još daleke 1983. godine obradio ovaj naš trenutak „samoprijavljivanja“. Tada je jugoslovenska publika padala u nesvest od smeha.

Danas, padamo u nesvest od sramote i neverice šta nas je snašlo. Aleksandar Vučić će sigurno ući u enciklopedije frenezije, jer u svetu još nije zabeležen slučaj da predsednik jedne države u cilju bežanja od odgovornosti posegne za samoprijavljivanjem. I to ne po prvi put. Istina će u svom punom kapacitetu po svemu sudeći biti ponovo privremeno sputana, ali pravda će ugledati svetlo dana po oslobođenju Srbije.

To je nezaustavljivo. Kriminalni naprednjački klanovi ujedaju se iznutra, ali karte su „pata“. Iz te borbe izaći će jednako poraženi, a Srbija će morati u veliki reset, pa od početka.

Napadnut američki konvoj. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Direktno

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA