Najnovije

ZAHAROVA: Rusija nikada neće odustati od Donjecka i Luganska

Rusija nikada neće napustiti LNR i DNR i nastaviće da podržava republike, izjavila je zportparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Marija Zaharova (Foto: RIA Novosti)

„Mogu samo da ponovim reči rukovodstva naše zemlje da Rusija nikada neće odustati od Donjecka ili Luganska. I govorimo prvenstveno o ljudima koji će biti podržani, a ova podrška nije prestala ni minut, ponovo naglašavam, ni minut tokom godina. Ovo vam govorim ne kao osoba koja na ovaj ili onaj način dolazi u dodir sa pitanjima spoljne politike i međunarodnih odnosa, već jednostavno kao građanin naše zemlje, koji iznutra vidi šta se radi tako da su ljudi koje mi nazivamo sunarodnicima, ljude koji postaju ili postaju državljani Ruske Federacije, shvatili da za njihove živote, ne samo za njihova prava, već prvenstveno za njihove živote, ima za ko da se zalaže“, rekla je Zaharova.

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije je naglasila da su optužbe protiv Rusije o nedostatku pomoći nepravedne i da ne odražavaju stvarnu sliku.

„Čini mi se da je svakako nepravedno reći da Rusija nije učinila nešto ili ne čini nešto kako bi osigurala prava, u najširem smislu te reči, stanovnika Donjecka i Luganska. Mogu vam reći, kao osoba koja na neki način dolazi u dodir sa ovim pitanjem: i politički i ekonomski, finansijski, humanitarno, ljudski, mnogo je učinjeno“, rekla je ona.

„Koliko smo pretnji čuli od naših zapadnih partnera, koliko je sankcija usvojeno, koliko smo reči agresije i ucene na nas pročitali i čuli dovoljno tokom godina. Da li smo se bar jednom povukli sa svojih položaja? Da li smo bar jednom rekli „dogodilo se, izvinite“? Ne. Možda smo, bar jednom, revidirali naše principijelne pristupe, uprkos kolosalnom međunarodnom pritisku? Ne ”, zaključila je Zaharova.

Šta se dešava u Donbasu, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA