Najnovije

Dačić: Ne vidim razliku između ovog i prethodnih ustoličenja!

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić izjavio je večeras da bi bilo najbolje da se ustoličenje mitropolita Joanikija održi na Cetinju i dodao da poziv crnogorskog predsednika Mila Đukanovića da se ustoličenje premesti nema veze sa crkvom, već sa njegovim interesima da se održi na vlasti.

Ivica Dačić. (Foto: Jutjub)

Dačić je za Tanjug TV rekao da ne vidi razliku između ovog čina ustoličenja i svih dosadašnjih koji su se desili u crnogorskoj istoriji.

„Ustoličenje bi bilo bolje da se održi na Cetinju, kako bi se ispoštovala tradicija, jer se od pamtiveka tu uvode u tron mitropolite crnogorsko-primorske. Što se Đukanovićevog poziva tiče, uopšte nije reč u odnosu prema crkvi, on je komunista, njega ovaj događaj interesuje sa aspekta vlasti“, rekao je Dačić.

Ističe da je Đukanović procenio “da mu neka opasnost“ preti od Srbije i SPC, te da je taj poziv „instrument“ u očuvanju vlasti, odnosno koncentracije političkih snaga i glasova koji bi mogli da mu pomognu na sledećim izborima.

Dačić dodaje da Đukanoviću, kada mu je išlo u prilog, nije smetalo da ljubi ruku mitropolitu Amfilohiju.

Dačić je poručio da je ovim okolnostima najvažnije da se sačuva mir i dodao da Srbiju vezano za Crnu Goru jedino interesuje položaj srpskog naroda i SPC.

„Apsolutno želimo dobre odnose sa Crnom Gorom i uopšte ne razmišljamo o tim kategorijama o kojima oni razmišljaju, jer oni svoje poteze pravdaju nekom opasnošću koja im dolazi iz Srbije“, rekao je Dačić.

Zaključio je da se ovaj događaj ne treba zloupotrebljavati za dizanje tenzije.

Nepoznati vojni dron probio rusko-ukrajinsku granicu! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA