Najnovije

DIŽETE ME U NEKRŠTENI SAT ZBOG BLESAVE EMISIJE LERIJA KINGA: Otkriveno kako je Milošević 1994. gostovao na Si-En-En u čuvenoj emisiji!

Čuveni američki televizijski voditelj Leri King preminuo je početkom godine, a u memoarima koje je upravo objavio Kris Spirou, američki političar i nekadašnji savetnik delegacije SRJ u Dejtonu, otkriveno je kako je dogovoreno i realizovano gostovanje bivšeg jugoslovenskog predsednika Slobodana Miloševića krajem decembra 1994. u čuvenoj Kingovoj emisiji.

Slobodan Milošević. (Foto: Jutjub)

Upravo je Spirou bio taj koji je ubedio Miloševića da gostuje u emisiji "Leri King lajv" na Si-En-En.

Koliko je to bilo teško najbolje se vidi iz rečenice koju je uputio tadašnjem socijalisti i ambasadoru Milanu Milutunoviću: "Milane, bilo je jebeno lakše dovesti predsednika Kartera u Beograd, nego navesti predsednika Miloševića da gostuje kod Lerija Kinga."

Zbog vremenske razlike, Miloševićevo uključenje iz Beograda u pomenutu emisiju bilo je iza ponoći, a kako se sve odvijalo Spirou piše u memoarima "Put u Dejton u potrazi za mirom".

- U 02.15 bio sam u kabinetu predsednika Miloševića. Pet minuta kasnije, predsednik Milošević je stigao. "Zdravo Kris, druže moj. Za ovo sve si ti kriv, znaš. Što me dižu u ovaj nekršteni sat da bih gostovao u blesavom šou Lerija Kinga", rekao je predsednik Milošević sa poluosmehom gluve noći. "Samo se vi i dalje smešite, gospodine predsedniče. Za pola sata svet će vas gledati dok pričate svoju stranu priče. A vi imate dobru priču da ispričare", rekao sam predsedniku Miloševiću, sa osmehom iza kojeg se krilo da-samo-znate-kroz-šta-sam-ja-sve-prošao-da-bih-vas-ovde-video - napisao je Spirou u memoarima i dodao:

- Predsednik Milošević je u svoj kabinet pozvao mene, hadži Dragana Antića, izdavača najtiražnijih novina u Srbiji i generalnog direktora "Politike", Milorada Vučelića, jednog od lidera najveće stranke u Skupštini Srbije, koji je ujedno i generalni direktor srpske televizije, i ambasadora Milutinovića.

Tokom 20 minuta razgovarali smo o emisiji "Leri King lajv". Ja sam odradio "trening" sa predsednikom Miloševićem o standardnom ponašanju prilikom pojavljivanja na američkoj televiziji. Naglasio sam da bude smiren,kao što uvek i jeste, da bude direktan, kao što uvek i jeste, i da gleda direktno u kameru.

Spirou je zaključio da je Milošević bio odličan u emisiji, a Leri King fer. Kako je naveo, Milošević se nije kajao što je gostovao.

Amerika ima jedan cilj - na udaru Srpska pravoslavna crkva! Više o tome OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA