Najnovije

PENTAGON POD UZBUNOM: Preti velika opasnost, ovo je stvarnost, situacija je specifična!

Prema izveštajima medija, SAD planiraju da završe povlačenje iz Avganistana 31. avgusta uprkos tome što su ranije razmišljale da ostanu koliko god je potrebno da evakuišu sve podobne osobe.

Američka vojska. (Foto: Flickr)

Isti izveštaj sugeriše da je Vašington već evakuisao sve Avganistance zaposlene u sada zatvorenoj ambasadi u Kabulu. Pentagon je izjavio da pretnja od napada na međunarodni aerodrom u Kabulu ostaje "stvarna i specifična".

- Trenutno smo u posebno opasnom vremenu. Tok pretnji je i dalje stvaran, još uvek je aktivan, a u mnogim slučajevima je i dalje specifičan - rekao je sekretar za štampu Pentagona DŽon Kirbi.

Ranije je lokalni izdanak ID-K izveo napade bombaša samoubice na aerodromu nakon ponovljenih upozorenja američkih i britanskih zvaničnika da su takvi napadi mogući i očekivani.

Uprkos tome što su snage NATO-a obaveštene o pretnji, napadači su uspeli da ubiju preko 200 ljudi na prepunom aerodromu, uključujući 13 pripadnika američke vojske, prenosi Sputnik International.

Pripadnici ID-a takođe su 29. avgusta ispalili nekoliko raketa na aerodrom, ali nijedna nije stigla do cilja, pošto ih je presreo američki raketni štit.

Pentagon "nije u mogućnosti da osporava" izveštaje o civilnim žrtvama posle napada u Kabulu. Posle napada bombaša samoubice na aerodromu, SAD su izvršile vazdušni napad na vozilo koje je navodno prevozilo borce ID-K i koje je bilo natovareno eksplozivom u Kabulu.

Uprkos tome što je Pentagon tvrdio da su u napadu poginuli samo pripadnici terorističke grupe, nekoliko izveštaja Si-En-En-a, kao i lokalnih medija, sugerisalo je da je udar izazvao smrt devet civila, uključujući šestoro dece.

Amerika ima jedan cilj - na udaru Srpska pravoslavna crkva! Više o tome OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA