Najnovije

SRAMNO! KRIVOKAPIĆ ŽESTOKO UDARIO PO SRBIMA: "Vas jedino interesuje da oborite Vladu Crne Gore"

Premijer Zdravko Krivokapić optužio je Demokratski front da su ključni faktor nestabilnosti, ocenivši da ih ne interesuje popis stanovništva, koliko obaranje aktuelne Vlade. On je pozvao DF da skupe "političku hrabrost kojom prete" i da još danas u Skupštini pokrenu postupak izglasavanja nepoverenja aktuelnoj Vladi.

Zdravko Krivokapić. (Foto: Flickr)

Krivokapić je reagovao na izjavu poslanika DF-a Slavena Radunovića, koji je rekao da će taj politčki savez oboriti Vladu, sa svima koji budu hteli da za to glasaju, ako se u septembru u Skupštini ne nađe Zakon o popisu.

Predsednik Vlade ocenio je da je DF, na godišnjicu pobede na izborima 30. avgusta, "svojim istupom zloupotrebio volju građana".

- Ovo je, dakle, najava završnog čina procesa koji je započet pre nekoliko meseci, zajedničkog plana DF-a i DPS-a u obaranju ove Vlade, i, kako su takođe ranije izričito najavili, organizovanja tehničke Vlade zajedno sa DPS-om i njihovim koalicionim partijama. Da li je ovo najava istorisjke izdaje naroda Crne Gore? Gospodo iz DF-a, danas su konačno pale maske - naveo je Krivokapić.

Poručio je DF-u da više ničim neće ucenjivati Vladu, kao i da je Predlog zakona o popisu već spreman i da će u narednim danima biti predmet razmatranja na sednici Vlade.

- To nema nikakve veze sa vama, nego sa građanima Crne Gore i sa dinamikom, u ovom trenutku proceduralno jedino mogućom, dinamikom koju nećete vi dirigovati.

On je ocenio da DF ne interesuje popis, koliko obaranje Vlade.

- Popis je samo izgovor, te da ga održimo i realizujemo sjutra, prekosutra biste tražili novi način da destabilizujete ovu Vladu. Da upravo vi niste rušili ovu Vladu, čak i pre nego što je formirana, da i ne govorim o zadnjim danima i mesecima, da ste bili elementarno konstruktivni, korektni, odgovorni i zreli, možda bi popis već bio i završen.

Krivokapić smatra da ono što DF, kao dio parlamentarne većine, "uporno radi" do sada nije viđeno u političkim sistemima svetske politike.

- Viđeno je i prirodno da nakon višedecenijske promjene vlasti promjene ne idu lako, viđeno je da ima grešaka, viđeno je da ima nezadovoljstava, ali nikada do sada nije zabilježeno da vlast obara samu sebe. Danas, na dan izborne pobede, poručujem vam: skupite tu političku hrabrost kojom pretite i dosađujete narodu i vlasti i još danas u Skupštini pokrenite postupak izglasavanja nepovjerenja ovoj Vladi i budite sigurni da će građani Crne Gore na narednim izborima sa pravom mjerom izmjeriti nivo vaše političke ozbiljnosti i odgovornosti - navodi se u reagovanju Krivokapića.

Nepoznati vojni dron probio rusko-ukrajinsku granicu! Više o tome OVDE.

Izvor: Vijesti.me

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA