Najnovije

AMERE SU OVAKO BRUTALNO NAMAGARČILI SAMO SRBI I RUSI: U Siriji skenirali pogrešne radare misleći da su S-400, a u Srbiji gađali makete...

Nakon što je postalo poznato da je američka vojska dve godine pokušavala da dobije pristup radarima ruskih sistema PVO S-400 Trijumf koji su raspoređeni u Siriji, postalo je poznato da sve ovo vreme američka vojska nije skenirala te radare, što ukazuje na potpuno neuspešnu misiju.

Putin i S 400 (Foto: mil.ru)

Trenutno je poznato da radari ruskih S-400 rade u potpuno pasivnom režimu.

Odgovori na približavanje stranih vojnih aviona ruskim vojnim bazama na teritoriji Arapske Republike samo su aktiviranje radara kompleksa S -300, kao i u vazduhoplovnoj bazi Hmejmim i bazi ruske mornarice u Tartusu, te sirijskim kompleksima koji se nalaze u blizini Masiafa.

Prema rečima stručnjaka, zbog blisko lociranih sistema S-400 i S-300, američka vojska je sve ovo vreme pokušavala da primi signale iz ruskih Trijumfa, međutim, istovremeno su greškom dobili podatke iz sistema PVO S-300, koji su lansirani u aktivni režim, simulirajući rad kompleksa S-400.

Očigledno, slična situacija se primećuje na Krimu, gde su takođe američki avioni za elektronsko izviđanje pokušali da dobiju informacije o radu ruskih PVO sistema.

Stručnjaci primećuju da rad S -400 u pasivnom režimu uopšte ne znači da se ruski PVO sistemi ne stavljaju u stanje pripravnosti, u slučaju stvarnih pretnji, rad kompleksa će se odmah prebaciti u aktivni režim.

NATO i Ameri su ovako brutalno namagarčeni i tokom agresije na Srbiju 1999. godine kada su gađali makete aviona MiG-29 na batajničkom aerodromu, ili smederevce (peći prim. aut) na KiM za koje su mislili da su tenkovi, tačnije da isijava toplota iz motora tenkova. 

Krivokapić ne želi da prisustvuje ustoličenju Joanikija, iako se predstavlja kao vernik. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA