Najnovije

Ambasada Ruske Federacije i Srpsko-ruski centar “Majak” rade zajedničkim snagama na novim projektima!

Srpsko-ruski centar “Majak” i Ambasada Ruske Federacije prisustvovali su na Banstolu proslavi sramovne slave Svete Marije Magdaline Blage Marije. Služen je parastos žrtvama Oluje na godišnjicu pogroma nad Srbima u zločinačkoj operaciji “Oluja” u kojoj je proterano preko 250000 Srba iz Republike Srpske Krajine i ubijeno preko 2000 ljudi uz hiljade porušenih kuća i ognjišta srpskog stanovništva koje je tu živelo od pamtiveka kao i preko 80 crkava koje su uništene u krvavom pohodu na civile.

Vladika sremski Vasilije i pripadnici srpsko-ruskog centra "Majak". (Foto: Srpsko-ruski centar "Majak")

Ruska crkva , na Banstolu na Fruškoj Gori je bila danas centar dešavanja na kome je Vladika sremski Vasilije služio svetu arhijerejsku liturgiju a nakon čega je usledilo svećivanje slavskog kolača i žita nakon čega je održan parastos srpskim žrtvama.

“Činjenice i brojke su svima poznate u celom svetu ali nikoga za to i nije briga osim za našu braću Ruse koji su zajedno sa nama uvek na pravoj strani i istorije ali i pravde. Vreme koje je provedeno zajedno iskoristili smo za dogovaranje novih aktivnosti i projekata koji su od velike važnosti i za srpsku i za rusku stranu.” – kažu iz centra “Majak”.

Predstavnici Ambasade Ruske Federacije u Srbiji na ovom veoma važnom događaju koji između ostalog govori o patnji srpskog stanovništva su bili Prvi savetnik i ataše za kulturu Aleksandar Konanihin i Prvi sekretar Igor Kislev a ispered Srpsko-ruskog centra “Majak” direktor Vladimir Prebiračević i specijalni savetnik Miodrag Milikić, saopšteno je iz Majaka.

Srbija razvija artiljerijska oruđa i municiju! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA