Najnovije

MINISTAR ODBRANE ZA DLAKU IZBEGAO SMRT: Ima mrtvih i ranjenih, novi detalji samoubilačkog napada Talibana (VIDEO)

Talibani će nastaviti da ciljaju avganistanske zvaničnike nakon napada na kuću ministra odbrane, rekao je u sredu portparol pokreta Zabihulah Mudžahid, nakon napada na kuću ministra odbrane Avganistana.

Talibani u Avganistanu. (Foto: Jutjub)

- Ovaj samoubilački napad bio je samo početak odmazde nad ključnim ličnostima i vođama avganistanske administracije - napisao je Mudžahid na Tviteru.

Očevidac i izvor u policiji u Kabulu rekli su u utorak da je raznet automobil u blizini kuće ministra odbrane Bismile Kana Mohamadija, nakon čega je nekoliko naoružanih ljudi ušlo u prostorije.

Kasnije tokom dana, ministar je potvrdio da ni on ni njegova porodica nisu povređeni. Ipak, napad je odneo živote osam ljudi, a 20 je povređeno. Talibani su preuzeli odgovornost za napad, prenosi Sputnik International.

Neprijateljstva u Avganistanu su u porastu poslednjih sedmica jer su talibani pojačali ofanzivu nakon što su se međunarodne trupe počele povlačiti iz zemlje u maju. Centralna vlada u Kabulu sada traži hitan sastanak Saveta bezbednosti UN radi rešavanja porasta nasilja talibana.

Ujedinjene nacije su više puta osudile višestruke napade u Avganistanu, pozvale na hitan prekid borbi u urbanim područjima i početak značajnih unutaravganistanskih mirovnih pregovora.

Srbija razvija artiljerijska oruđa i municiju! Više o tome OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA