Najnovije

NAPADNUTA SIRIJSKA VOJSKA U DAMASKU: Ima mrtvih, odgovornost preuzeo stari neprijatelj (FOTO/VIDEO)

Četvrtog avgusta ujutru, autobus Sirijske arapske vojske (SAA) eksplodirao je na kapiji rezidencije Republikanske garde u severnom delu sirijske prestonice Damaska.

Novi napad u Siriji (Foto: printskrin)

Kako prenosi Sirijska arapska novinska agencija, vozač autobusa, pripadnik službe, poginuo je, a tri vojnika su ranjena u eksploziji.

Državna novinska agencija saopštila je da je eksploziju izazvao "kratak spoj" u motoru autobusa, ne navodeći dodatne detalje.

Kasnije je, međutim, odgovornost za smrtonosnu eksploziju preuzeo Horas al-Din povezan sa al-Kaidom, sa sedištem u severozapadnom sirijskom regionu Idlib. U saopštenju, teroristička grupa je navela da su njene ćelije raznele autobus u znak podrške bivšim pobunjenicima u južnoj provinciji Dara, na koje vrši pritisak SAA.

- Pozivamo sve mudžahedine u zemlji Šam (Sirija) da se vrate izvornoj liniji džihada - navodi se u saopštenju.

Tahir al-Omar, propagandista Hadžat Tahrir al-Šama, bacio je sumnju na tvrdnje Horas al-Dina. Al-Omar je napomenuo da se teroristička grupa više ne bori čak ni na frontu u Idlibu.

Ipak, Abu al-Fat al-Fargali, visoki egipatski vođa HTŠ-a, pohvalio je Horas al-Din zbog navodnog napada "iza neprijateljskih linija".

Prošle godine, HTŠ je de-fakto neutralisao Horas al-Din nakon niza bezbednosnih operacija i hapšenja u Idlibu. Najava Horas al-Dina može biti propagandni trik čiji je cilj da osramoti HTŠ, koji radikali kritikuju jer ne čini dovoljno u Dari.

Zapad pušta Vučića niz vodu, uskoro sledi crveni karton. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA