Najnovije

AMERIKA GURA PRIŠTINU U REGIONALNU INTEGRACIJU: Olakšavaju im put u EU

SAD podržavaju napore Zapadnog Balkana u jačanju ekonomske integracije i pozivaju vladu u Prištini da pristupi regionalnim ekonomskim integracijama "otvorenog uma", saopšteno je iz američke ambasade u Prištini povodom odbijanja privremenih prištinskih institucija da pridruže inicijativi "Otvoreni Balkan".

Priština (Foto: jutjub)

"Vlada (samoproglašenog) Kosova mora da odlučiti kojim će inicijativama da se pridruži i koje najbolje podržavaju njenu ekonomsku viziju. Ohrabrujemo vladu da otvorenog uma pristupi naporima regionalne ekonomske integracije i da prihvati rešenja koja poboljšavaju odnose sa susedima", rekao je portparol američke ambasade u Prištini za Radio slobodna Evropa, odgovarajući na pitanja u vezi sa odbijanjem Prištine da se pridruži inicijativi "Otvoreni Balkan".

Iz američke ambasade poručili su da je snažnija ekonomska i politička integracija "od suštinskog značaja za trajni mir i prosperitet, i da će takođe, ojačati postojeće napore (samoproglašenog) Kosova da ispuni reforme potrebne za budući pristup EU", prenosi Reporteri.

"Ohrabrujemo (samoproglašeno) Kosovo da traži mogućnosti za smanjenje trgovinskih barijera, povećanje ekonomske konkurentnosti, izgradnju integrisanog regiona i održive ekonomije koja će biti od koristi svim stanovnicima Kosova", navedeno je u odgovoru ambasade, prenelo je Kosovo onlajn.

Šta se zapravo sprema na Kosmetu, saznajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA