Najnovije

SVA ZVONA NEK ZVONE NA UZBUNU! „Nemci stoje iza svega u BiH, hoće da nas satru i zatru!“

Došli smo do najveće istorijske perverzije, da narod nad kojim su samo u 20. veku od istih zločinaca počinjena dva genocida i najveći etnički progon u posleratnoj Evropi, da taj narod, na kraju 20. i početku 21. veka bude stigmatizovan kao genocidni narod,. Veću perverziju u istoriji ne znam, rekao je književnik i istoriograf dr Radovan Kalabić, gostujući u emisiji Akademija produkcije Helmkast.

Benjamin Kalaj kao preteča Incka i Šmita (foto: Pravda/Vikimedija, Jutjub)

On je to rekao na pitanje kako to da počinioci najvećih genocida: nacisti, ustaše i balije, sada uče Srbe šta je genocid.  

- Na stvari ipak gledam srpskim očima, a ne očima naših smrtnih neprijatelja. A koji su razlozi. Između ostalog da bi se sakrili njihovi zločini, tih koji nas optužuju za istu stvar, i da bi se ohrabrili novi genocidi nad Srbima. Zato se sve ovo radi. Jer ako vi stigmatizujete jedan narod kao gneocidni, onda možete reći, pa čekaj, oni nisu ništa bolje ni zaslužili nego da se nad njima vrše novi genocidi, a nekažnjeni – ukazao je Kalabić, navodeći da oni hoće da nas „fizički satru i duhovno zatru“.

Kako je rekao, ovo su istorijski trenuci kada „sva srpska zvona treba da zvone na uzbunu“.

- Treba da se pokaže državno i nacionalno jedinstvo, i posluša saveta onoga koji je bio pobednik nad njima, a to je Milovan Milovanović Balačko, koji je Balkanskim sporazumom pripremio poraz i propast Austrougarskog carstva. On koji je doktorirao na garantnim ugovorima u 19. veku kod najčuveneg ondašnjeg profesora sa Sorbone, Renoa, govorio je: „Samo otpor i suv barut i naoštren mač“. On koji je doktorirao najvišom ocenom na temi „Garantni ugovori 19. veka“, toliko je verovao u ugovore, reč i dogovore sa zapadnim silama – istakao je Kalabić.

Dr Radovan Kalabić (foto: Jutjub)

Kalabić je rekao da Bosna i Hercegovina ima kolonijalne upravnike, konstatujući da tu nema nikakvog suvereniteta.

- Incko i Šmit su samo naslednici Benjamina Kalaja koji je bio takođe nekakav upravnik BiH. Inckova odluka od 23. jula je nelegitimna, jer je on dao ostavku 27. maja. Ali oni su nam poslali jasnu poruku: „Proći ćete kao što ste prošli nakon što smo vam poslali ultimatum 23. jula 1914. godine“. Na stranu što izbor novog Visokog predstavnika Kristijana Šmita nije prošao Savet bezbednosti. Inckov čin je grubo kršenje svih odredaba Dejtona, a Kristijan Šmit ne samo da je podržao tu odluku, nego je rekao da će se truditi da očuva spoljne granice BiH i da nestanu unutrašnje. Ta poruka glasi: „Radiću na ukidanju Republike Srpske“ .

On je rekao da je germanska politika brutalna i sa „diplomatijom nema nikakve veze“. Kako je naglasio, germanska politika je uvek stajala iza Austrougarske „i sad su oni sa Šmitom opet izašli iz senke“.

- Stalno nas tretiraju kao krivce i poražene, a mi smo pravednici i pobednici. Ali ako imaju išta istorijskog iskustva, a imaju, onda moraju biti spremni da računaju na dugotrajan srpski otpor – naglasio je Kalabić.

On je rekao Austrijanci i Nemci datumima ultimatuma i odluka šalju okultne poruke, a govorio je i o zločinima u Mačvi i Podrinju i kakav je bio sastav tih jedinica koji su počinili te zločine. Govorio je o Banjalučkom, takozvanom Veleizdajničkom procesu i drugim montiranim procesima poput Cetnjinskog bombaškog procesa.

Govorio je o tome zašto su im u BiH smetali uvek baš pravoslavni Srbi, kako su Austrijanci progonili Petra Kočića i druge znamenite Srbe, a takođe i kako je Vatikan, umesto umerenog franjevačkog reda na toj teritoriji nametnuo agresivni jezuitski red. O svemu tome opširnije možete čuti u emisiji.

A ponovo su se pojavile Knindže, sa kapama sa jedinstvenim 4S, pogledajte fotografije OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA