Najnovije

UVEK IM JE BIO TRN U OKU: Napad na generala Lazarevića iz Albanije

Bivši premijer Albanije i “persona non grate” za ulazak u Sjedinjene Američke Države Salji Beriša kritikovao je odluku predsednika Srbije Aleksandra Vučića o proglašenju generala Vladimira Lazarevića počasnim građaninom niške opštine Pantelej, nazivajuće je “utopijom”.

General Vladimir Lazarević (Foto: Jutjub)

Beriša je na Fejsbuku napisao da je general srpske vojske Vladimir Lazarević “osuđen za zločine protiv čovečnosti zbog etničkog čišćenja nad kosovskim Albancima” i da je “proveo 10 godina u zatvoru nakon što ga je Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju u Hagu osudio zbog deportacije i drugog nečovečnog postupanja prema etničkim Albancima”.

“Ovim činom Vučić dokazuje da se oseća ponosnim na zločine protiv čovečnosti, genocid i ciklično varvarstvo Srba nad Albancima na Kosovu. Ali, ova odluka je takođe povezana sa stvaranjem presedana u Vučićevom ličnom interesu. U vreme povećanja zahteva za izručenje Hagu za genocid i zločine protiv čovečnosti velikog Srbina Vučića, čini se da ovom odlukom Vučić razmišlja i o sebi. Ali račun je pogrešan”, napisao je između ostalog Beriša.

zašto Zapad gubi strpljenje za Kurtija, saznajte OVDE.

Izvor: Kosovo onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA