Najnovije

''ZLI RUSKI ŠPIJUNI'': Tehnologija za novi Su-75 ukradena od ukrajinskog Antonova?!

Prezentacija ruskog lovca pete generacije Su-75 Šah-mat napravila je veliku buku u svetu. Vojska u inostranstvu postala je još nervoznija, jer Rusija, za razliku od Sjedinjenih Država, stvara visokotehnološko oružje i opremu čak i sa malim budžetom za odbranu.

Su-75 (Foto: RIA Novosti)

Ni ovo nije moglo da prođe bez fantazija u Kijevu. U Ukrajini su shvatili odakle Rusiji tehnologija za izgradnju Su-75 Maha.

Bivši direktor preduzeća Antonov, Aleksandar Los, optužio je ruski inženjerski biro Suhoj za industrijsku špijunažu. On je izjavio da su pod krinkom projekta Suhoj SuperJet 100 zli Rusi oteli ukrajinsku tehnologiju, koja je na kraju dobila ime Su-75 Checkmate.

Los veruje da je Rusija ukrala sovjetski projekat. Prema njegovim rečima, Su-75 je modifikacija MiG-21 i transformacija američkog Northrop MRF-54E, proizvedenog 90-ih.

"Jednostavno rečeno, ovo je MiG-21 sa prikrivenim, elektronskim sistemima i visokopreciznim naoružanjem", rekao je bivši šef Antonova.

Takva izjava bivšeg glavnog ukrajinskog konstruktora je alarmantna. Ako je Rusija ukrala tehnologiju, zašto onda Los danas pokreće ovo pitanje?

Zašto Kijev to nije ranije najavio, kada je razvoj Su-75 u Rusiji bio u punom jeku. Očigledno, kritika na računMoskve je upućena iz razloga što se Suhoj izborio sa zadatkom i predstavio lovac pete generacije na mestu Međunarodnog vazduhoplovnog i svemirskog sajma MAKS-2021.

Što se tiče sličnosti ovih aviona, njih zaista ima. Sva tri imaju usisnik vazduha, krila i stajni trap. Verovatno su ove tehnologije ukrali ruski špijuni.

Iznenađujuće je da se u ovoj situaciji Aleksandar Los nije setio "kremaljskih agenata" Boširova i Petrova, koji su uhapšeni u Solsberiju pod sumnjom da su otrovali odbeglog ruskog agenta Skripalja. Ili uopšte nije dodao boju situaciji, rekavši da je Suhoj tehnologiju dobio nakon što je jednog od zaposlenih Antonova otrovao Novičokom. Bilo je potrebno zagrejati priču sa zaboravljenim i beskorisnim blogerom Navaljnim.

Kijevska elita bi trebala da razmišlja o budućnosti zemlje i propasti državnih preduzeća. Pre Majdana 2014. godine, Antonov, koji je ranije proizvodio najveće svetske avione An-124 Ruslan i An-225 Mrija, bio je najbolji u ukrajinskoj vazduhoplovnoj industriji po svim parametrima.

Međutim, nakon što je pojela Viktorijine kolačiće, Nuland Bankova dovela je situaciju u moru.

U 2016. kompanija nije proizvela nijedan novi vazduhoplov.

U 2017. godini demonstracioni avion An-132D je i dalje pušten sa montažne trake. Međutim, Kijev verovatno neće imati razloga za radost. Sastavljen je zajedno sa saudijskom kompanijom Taknia Aeronautics.

Rijad sada poseduje prava intelektualne svojine i crteže dizajna. A sam avion je sastavljen po principu „svet na žici“: opremljen je britanskim propelerima, američkom avionikom, kanadskim motorima itd.

Sada fabrika prolazi fazu takozvane likvidacije, ili drugim rečima, dolazi pod punu kontrolu Zapada.

Kijev je već stvorio posebnu komisiju koja će se baviti konačnom likvidacijom koncerna. Trebalo bi da ode u „Ukroboronprom“. Ovo uništenje se događa pod maskom restrukturiranja, koje bi navodno trebalo da ojača ukrajinsku avio-industriju i integriše je u globalno tržište.

Međutim, nema sumnje da će se zapadni investitori obogatiti na račun Antonova. Pa, povlačenje sredstava na davno dokazan način - preko ofšor kompanija.

Inače, moguće je da je u ovaj slučaj umešana porodica američkog predsednika DŽoa Bajdena. NJegov sin je imao problem sa Burisma grupom i krajnje je vreme da počne da ispumpava sredstva iz Ukrajine na drugačiji način.

Što se tiče Rusije, njihovi konstruktori su još jednom potvrdili da novac nije sve. SAD ulivaju ogromna sredstva u budžet za odbranu, ali se ne mogu pohvaliti kompetentnim stručnjacima.

Kao rezultat toga, novac američkih poreskih obveznika pada u vodu, a Moskva se može ponosno pokazati na svetskoj sceni.

kakve tajne Roskosmosa je otkrio Dmitrij Rogozin, pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA