Najnovije

NACIONALIZAM ''SKROMNOG JEVREJSKOG MOMKA'': Zaharova o Zelenskom

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije Marija Zaharova izrazila je ogorčenje zbog "propagandnih" članaka zapadnih medija, koji su je zapravo optužili za laganje i vređanje predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog. Skandal je izbio nakon što je Zelenski pozvao pristalice Rusije među stanovnicima Donbasa da napuste Ukrajinu, a Zaharova je kritički ocenila njegov govor.

Vladimir Zelenski (Foto: Jutjub)

Na svom Telegram kanalu, diplomata je citirala odlomak iz kolumne DW -a, koji kaže da se njenom lakom rukom "skroman jevrejski momak ... pretvorio u ukrajinskog nacionalistu", što, naravno, nije.

Zaharova je skrenula pažnju na činjenicu da autori članka nisu pomenuli daleko više od skromnih uspeha Zelenskog u životu - poznatog glumca, uspešnog biznismena, sada šefa države. Čak i ako je u mladosti bio skroman, to ne znači da će mu izvorni pogled na svet ostati za ceo život, piše Zaharova.

„Istorija zna hiljade primera“, nastavila je, „kada su„ skromni momci” postali najzloglasniji duhovi.

I istakla je da su se novinari iz nekog razloga fokusirali samo na jednu od mnogih karakteristika Zelenskog - njegovu nacionalnost.

"Odajem priznanje nemačkom iskustvu po ovom pitanju ...". napisala je Zaharova.

Pitala se može li bilo koja nacionalnost garantovati njenim predstavnicima da postanu nacionalisti. Ako nemački novinari tako misle, onda je „ovo nacionalizam u svom najčistijem obliku“.

Diplomata je zaključila svoja razmišljanja nagoveštavajući da je solidarna sa producentom Maksom Fadejevim po pitanju kijevske nacionalističke politike. On je ranije vrlo oštro govorio o Zelenskom.

Osim Zaharove, čuveni izraelski publicista Avigdor Eskin, koji često gostuje u emisijama na ruskim TV kanalima, često naglašava nacionalnost Vladimira Zelenskog i, s vremena na vreme, na svom fejsbuk profilu mu poručuje: '’Imam savet za Vladimira Zelenskog: kofer, aerodrom, Izrael!'’.

Šta je najavio Sergej Šojgu, pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA