Najnovije

PUCNJAVA NA BELORUSKO-LITVANSKOJ GRANICI: Šta se događa?

Državni granični komitet Belorusije, komentarišući informacije litvanskih medija o pucnjavi i signalnim raketama u pograničnom području, rekao je da se tamo odvijaju planirane vežbe.

Beloruska vojska (Foto: RIA Novosti)

Ranije je litvanski nacionalni radio LRT, pozivajući se na litvanske graničare, izvestio da su u subotu čuli pucnjeve na teritoriji Belorusije u pograničnom području, a „kada se smračilo, svetlosne i signalne rakete su se nekoliko puta podigle u nebo'’.  U međuvremenu, pres služba beloruskog Državnog graničnog komiteta je 3. avgusta izvestila da će beloruski graničari do 12. avgusta izvoditi složene operativno-taktičke vežbe na granici sa Litvanijom i Poljskom, između ostalog, pitanja jačanja zaštite državne granice, identifikovanje i uklanjanje oružanih formacija se razrađuju.

"Mogu samo da kažem da imamo planirane vežbe. O njima smo sve obavestili", rekao je u nedelju za RIA Novosti predstavnik beloruskog Državnog komiteta za odbranu.

Litvanija je nedavno objavila vest o povećanju broja zatočenih ilegalnih migranata na granici sa Belorusijom, s tim u vezi, vlasti zemlje su 2. jula proglasile vanrednu situaciju. Prema poslednjim podacima, više od 4 hiljade ilegalnih migranata privedeno je u Litvaniji na granici sa Belorusijom od početka godine. Zauzvrat, predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je da Minsk više neće obuzdavati ilegalne migrante na putu u zemlje EU zbog sankcija Zapada, jer "za to nema ni novca ni snage".

Kakve istorijske dokumente je Moskva otvorila za javnost, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA