Najnovije

ZAŠTO PUTIN ČESTO BORAVI NA RATNIM BRODOVIMA? Detalji koje je Lazanski otrkio pred smrt

Nedavno preminuli Miroslav Lazanski se pre nekoliko godina posebno osvrno na jedan detalj koji je se tiče ubistva premijera Đinđića, a za koji kaže da mu je potpuno neverovatan ako se uzme u obzir da je Zvezdan Jovanović bio profesionalni pripadnik specijalne jedinice.

Miroslav Lazanski. (Foto: ria.ru)

Miroslav Lazanski je u jednoj TV emisiji govoreći o ubistvu premijera Zorana Đinđića rekao da se radi o jednoj velikoj zagonetki.

- Iskreno da vam kažem, ne može se fizički ukloniti ni predsednik vlade Ekvatorijalne Gvineje ili Togoa bez pomoći neke vrlo moćne strane obaveštajne službe. Naši političari svesno beže od razotkrivanja svih detalja i skrivenih tajni ubistva Zorana Đinđića - rekao je pre nekoliko godina Lazanski i dodao:

- Nije mi jasno - očevici, telohranitelji premijera, tvrde da je bio treći metak, a službena istraga to demantuje. I zašto nisu radile kamere? Otkud TV kamera baš tu da snimi auto koji izlazi iz dvorišta vlade?

Ono što ga je posebno, kako je govorio, iznenadilo, bio je jedan detalj u vezi sa Zvezdanom Jovanovićem.

- Detalj koji je meni neverovatan je da profesionalac kakav je Zvezdan Jovanović dozvoli sebi da ostavi opušak u pepeljari u prostoriji iz koje je pucao?! Pa to nema ni u filmovima - rekao je Lazanski.

Lazanski u jednom drugom gostovanju govoreći na temu ruskog predsednika Vladimira Putina, otkrio par detalja iz njegovog života.

- Otac Vladimira Putina je bio podmorničar, a deda mu je bio mornar. Zato Putin često boravi na ratnim brodovima, posebno na nuklearnim podmornicama. Vladimir Putin je bio specijalista za međunarodno pravo. Putin nije bio obaveštajac, kao što to ovde mnogi misle. On je bio kontraobaveštajac - otkrio je Lazanski.

Napomenuo je kako je Putin kao čovek KGB bio u Drezdenu gde je vodio kontraobaveštajnu grupu i starao se o bezbednosti ruskih snaga.

- Nosio je, mislim, uniformu pukovnika avijacije. Kažu da je u noći prevrata u Istočnoj Nemačkoj lično zaštitio zgradu KGB.

- On u takvim stvarima ne razmišlja previše emotivno - napomenuo je Lazanski.

Podsetimo, jedan od najpoznatijih novinara na ovim prostorima, Miroslav Lazanski preminuo u svojoj 71. godini. Lazanski je preminuo u svom domu u Beogradu od posledica srčanog udara. Sahranjen je u Aleji zaslužnih građana u Beogradu.

Šiptari odbili vašingtonski sporazum! Više o tome OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA