Najnovije

U STANJU JE DA PRATI 300 META ISTOVREMENO: Iran predstavio dva nova moćna taktička oružja! (VIDEO)

Danas su iranske oružane snage otkrile, kako su rekli, "dva nova dostignuća" u oblasti otkrivanja i uništavanja neprijateljskih ciljeva.

Iranske rakete. (Foto: Jutjub)

U prisustvu komandanta snaga PVO, brigadnog generala Ali Reze Sabahija Farda, iranska vojska je otkrila projekat "Alborz", koji je trodimenzionalni radar, koji može da presreće i nadgleda dalekometne i niskoprelazne mete.

Prema iranskoj novinskoj agenciji "Fars", radar ima maksimalni domet od 450 kilometara, a može identifikovati ciljeve na malim visinama, a takođe je u stanju da prati 300 meta istovremeno.

Drugi projekat je sistem "Burhan", koji je centar za komandovanje i upravljanje oružjem na malim i višim nadmorskim visinama, koji, između nekoliko uloga, može izdavati naređenja za elektronska ometanja.

Sistem prikuplja i analizira podatke, a zatim ih u kratkom vremenskom periodu prenosi na više nivoe komande kako bi preduzeo potrebne radnje za uništavanje neprijateljskih ciljeva.

Prema iranskoj agenciji, ovaj sistem dozvoljava uništavanje i ometanje vazdušnih ciljeva, zbog velike efikasnosti u otkrivanju i obradi, pošto komunicira sa raketnim sistemima, i integriše podatke iz fotoelektričnih sistema sa radarskim sistemima.

Bajden u seriji loših rezultata! Više o tome OVDE.

Izvor: Sputnic Arabic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA