Najnovije

UNIŠTENA POZICIJA UKRAJINSKE VOJSKE U NJUJORKU: Dron DNR izvršio napad

Položaj Oružanih snaga Ukrajine pogođen je dronom iz DNR. Incident se dogodio u NJujorku. Među ukrajinskom vojskom ima ranjenih.

Ukrajinska vojska (Foto: Ministarstvo odbrane Ukrajine)

Položaj 10. brdsko -jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine, koja se nalazi u selu Novgorodskoe (Ukrajina ga je preimenovala nedavno u NJujork), napadnut je dronom Narodne milicije DNR. Ranjena su 4 ukrajinska vojnika. Ovo je izvestila komanda operativno-taktičke grupacije Oružanih snaga Ukrajine "Sever". Ukrajinska vojska takođe objavljuje video snimak sa lica mesta na kome se vide automobili oštećeni vazdušnim napadom. Ne govori se o automobilima lokalnog stanovništva. Oštećena su vozila Oružanih snaga Ukrajine koja su koristili za isporuku robe na prvu liniju fronta.

Podsećamo da oružane snage Ukrajine redovno koriste dronove za napade na DNR i LNR, ali sada im se bačeni bumerang vratio. Naravno, u uslovima savremenog rata mnogo je isplativije koristiti dronove za podešavanje artiljerijske vatre, međutim, zbog Minskih sporazuma upotreba teškog naoružanja je ograničena. Ovo primorava borce DNR na improvizaciju.

Kakvu tajnu o 11. septembru su otkrili teroristi, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA