Najnovije

AMERIČKI LIST HVALI NOVI RUSKI AVION SU-75: Ovo su njegove prednosti

Oprema i konkurentni troškovi novog lakog taktičkog aviona Su-75 Checkmate omogućiće mu da zaobiđe strane proizvođače. Ovo mišljenje deli i kolumnista Mark Episkopos u članku za The National Interest.

Su-75 (Foto: RIA Novosti)

Ruski lovac pete generacije može dostići brzinu do 1900 kilometara na sat, a njegov borbeni radijus je tri hiljade kilometara, napominje autor.

Ističe da Su-75 Checkmate pokreće motor "druge faze" (proizvod 30) i može se pohvaliti modernom staklenom kabinom sličnom onoj lovca Su-57.

Kao još jednu prednost, stručnjak ističe nosivost aviona veću od sedam tona i mogućnost nošenja univerzalnog naoružanja, koje uključuje rakete srednjeg i kratkog dometa RVV-MD i RVV-SD, projektile vazduh-zemlja iz porodice Tander , veliki broj navođenih i nevođenih bombi i još mnogo toga.

Napominje se da će se sa minimalnim troškovima od 25-30 miliona dolara Su-75 Mah takmičiti sa švedskim višenamenskim lovcem Saab JAS-39 Gripen i francuskim Dassault Rafale.

Prototip nove pete generacije Su-75 prvi put je predstavljen na Moskovskom međunarodnom vazduhoplovnom i svemirskom salonu. Lovac je dizajniran prvenstveno za izvoz u zemlje Bliskog istoka, Azije, Severne Afrike i Latinske Amerike. Prvi let zakazan je za 2023., serijska proizvodnja 2025. godine.

Kako je vojska DNR dronom napala NJujork, pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA