Najnovije

POPOVIĆ: Ðukanović uplašen zbog hapšenja koje mu preti

Predsednik Crne Gore Milo Ðukanović uplašen je zbog hapšenja koje mu neminovno preti za organizovani kriminal, trgovinu drogom i cigaretama, a za šta postoje čvrsti dokazi u crnogorskom i međunarodnim tužilaštvima, ocenio je danas ministar u Vladi Srbije Nenad Popović, prenosi Tanjug.

Milo Đukanović (Foto: Predsedništvo CG)

Popović, koji je predsednik Srpske narodne partije, rekao je da je „Ðukanović zbog toga spreman da učini sve da ostane na vlasti, pa makar i po cenu toga da krene u rat protiv sopstvenog naroda i države, ali i u rat protiv crkve, koju, kao osvedočeni komunista, mrzi iz dubine duše i želi da je uništi“.

"NJegov ulog nema cenu, jer to više nije samo njegova politička karijera, već je to i njegova lična sloboda i izvesna mogućnost da kraj života dočeka iza rešetaka. Sa tom opasnošću nije suočen samo Ðukanović, već i mnogi pripadnici njegove mafijaške hobotnice, čiji se pipci protežu širom Crne Gore i Balkana", rekao je Popović povodom intervjua predsednika Crne Gore zagrebačkom Jutarnjem listu.

Prrema rečima Popovića „ova poslovna, politička i medijska mafijaška hobotnica uskoro će se suočiti sa mehanizmima pravne države Crne Gore, i otud dolazi sva nervoza i otrov koji Ðukanović seje u hrvatskim medijima, tražeći saveznike u onima koji decenijama unazad vode antisrpsku kampanju u regionu i međunarodnoj javnosti".

Popović ukazuje da, međutim, ovo nije vreme od pre 20 ili 30 godina, kada međunarodna javnost nije znala ko je Milo Ðukanović.

"Danas je ovaj autokrata prozren u međunarodnoj političkoj javnosti i zato su mu svi nekadašnji saveznici okrenuli leđa. Prozren je kao kriminalac, komunista, autokrata i politički gubitnik koji silom pokušava da prekraja demokratsku volju građana Crne Gore, ali i da im silom, snajperom, oduzme pravo na slobodu veroispovesti zagarantovano Ustavom", dodaje se u saopštenju iz ove stranke.

Nazivajući Ðukanovića političkim konvertitom, Popović podseća da je on tokom svoje političke karijere menjao ideologije i stavove isključivo po meri onih koji su mu pomagali da sačuva mesto suverenog vladara Crne Gore.

"Nekada je to bio Milošević, kada je Ðukanović uz njegovu podršku bio premijer Crne Gore, a danas je to NATO pakt, na čiju podršku se Ðukanović donedavno oslanjao, a koji mu je danas, po svemu sudeći, otkazao podršku, ne želeći da bude saučesnik u njegovim kriminalnim radnjama. Sve što danas radi Ðukanović oslikava tužan kraj jednog diktatora, koji je došao na vlast na krilima komunizma, a koji je vremenom, komunističku ideologiju zamenio jedinom koju danas priznaje - ideologijom organizovanog kriminala i trgovine drogom", kaže Popović.

Kako Vuk Drašković brani Mila Đukanovića, pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA