Najnovije

"SPREMAJU MOJE HAPŠENJE!" Dodik alarmirao naciju!

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da je jedna od tema bila vezana za ukupnu političku situaciju.

Milorad Dodik. (Foto: Jutjub)

- Razgovarali smo i o poseti (Kristijana) Šmita Beogradu i razgovoru koji je predsednik Srbije imao sa njim. Vučić zna moje mišljenje da je Šmit nelegitiman i da bih voleo da to tog sastanka nije došlo - rekao je Milorad Dodik.

On je dodao da je nakon toga u Sarajevu bilo spekulacija o tom sastanku.

- Šmit je nelegalan. On nije visoki predstavnik i nema potrebe da se u tom njegovom svojstvu srećem sa njim i ne želim da mu dam legitimitet - rekao je Dodik.

Milorad Dodik je prethodno na TV Prva rekao da je tačno da se „pokušava njegovo hapšenje“, te da u Sarajevu ima „preko stotinu krivičnih prijava“ protiv njega.

O predlogu zakona o negiranju genocida Valentina Incka, Dodik kaže da takva praksa ne postoji nigde na svetu da stranci određuju zakone.

- Prijavili su me, da... Prvo nema parčeta zemlje na svetu u kojoj neki stranac dođe i kaže - ovo je zakon. To podržavaju stranci, jer oni najbolje znaju šta je za nas dobro - kazao je Dodik.

Na pitanje da li će biti prva žrtva tog zakona koji je nametnut BiH odgovara da je to „apsolutno neprihvatljivo“.

- Kakvi su to pravnici koji prihvataju zakon koji im je neko nametnuo - rekao je.

Kazao je i da ostaje pri stavu da bi voleo da se sastanak Vučića i Šmita nije dogodio.

- Nema visokog predstavnika u BiH, on je lažni visoki predstavnik - rekao je.

Dodik tvrdi da Republika Srpska ne može da nestane i da to ne treba dovoditi u pitanje.

- Ona ne može da se ukine, ona će samo jednog dana postati nezavisna zemlja. Nije moguć rat, moguć je mali incident u nekom smislu. Oni koji bi ušli u RS moraju računati na to da će RS morati da se brani - rekao je Dodik.

Dodik tvrdi da je RS jedina stvar koja funkcioniše, a da BiH ima mnogo poteškoća.

- Jedino što ne podnose jeste da je Srbija stabilna i da je faktor. Zašto nam se to zamera? Srbija je snažna i jaka, stabilna na ekonomskom putu. RS je takođe stabilna - rekao je srpski član Predsedništva BiH.

Srpski član Predsedništva BiH rekao je da iza protesta u Crnoj Gori stoji Milo Đukanović i da je on pokušao da udari na SPC. Kako je Dodik rekao, Milo Đukanović se preračunao i prešao granicu jer Crkva je simbol jedinstva.O susretu sa mitropolitom Joanikijem rekao je da je to bio prijatan susret i da je mitropolit pokazao svoju veličinu tokom dešavanja u Crnoj Gori.

- To je bilo jedno ugodno viđenje, sa čovekom koji je za apsolutno jedinstvo SPC. NJegovo iskustvo je bilo veoma važno da sa umirujućim porukama deluje u situaciji kakva je bila - rekao je Dodik.

Kada su protesti na Cetinju u pitanju, Dodik nema dilemu ko je kriv za te nemire.

- Milo Đukanović i njegovi ljudi, nema tu mnogo izbora. To je jedna ideologija koja je bila usmerena da se smanji ne samo značaj, nego i broj Srba u Crnoj Gori. To je bilo šikaniranje Srba, ali svakako litije su doprinele okupljanju ljudi oko crkve - objasnio je.

O prihvatanju NATO, Dodik kaže da je još ranije imao odgovor na to pitanje i da se on do danas nije promenio.

- Da, ima - naravno da sam se šalio. Da prihvatite RS nezavisnom zemljom, mi ćemo onda prihvatiti NATO - ispričao je Dodik.

Đukanović uplašen zbog hapšenja koje mu preti Više o tome OVDE.

Izvor: Jutarnji list

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA