Najnovije

POČELE RACIJE PO GRADU! Kad dođu po tebe, vežu te i odvedu u nepoznato! (VIDEO)

Saga o evakuaciji je završena, a oni koji su ostali mogu samo da zavide onima što su otišli, jer ove prve baš i ne čeka lagodan život. Naime na društvenim mrežama pojavio se snimak talibanskih racija u prestonici Avganistana Kabulu.

Talibanska racija. (Foto: Tviter video)

Avganistanski novinar Bilal Sarvari na svom Tviter nalogu objavio je snimak iz Kabula o talibanskim racijama ljudi, kojima upadaju u kuće, vežu ruke, a onda ih ubacuju u gepek automobila i odvode u nepoznato.

Pomenuti dogoađaj se kako piše ovaj novinar koji se nalazi u egzilu u Kanadi dogodio u naselju Salang Vat.

Situacija dobnro poznata još iz građanskih ratova na prostoru nekadašnje SFRJ 1991-1995, a onda i iz Iraka 2004-2016, Sirije i mnogih drugih konfliktnih mesta, gde su nepoželjni odvođeni na sličan način, a onda im se gubio svaki trag.

Tako sad i u Kabulu. Za sad se ne može precizirati da li je ovaj snimak nastao danas, juče ili možda prekjuče, ili pre nedelju ili dve. U svakom slučaju na snimku se vidi jezivi trenutak kada mušakrce vezane, talibani ubacuju u prtljažnike automobila.

Ma koliko god uveravali talibani da oni nisu stari, već novi moderni izgleda da nije tačno. Što više se gubi interesovanje svetskih medija za dešavanja u toj centralnoazijskoj državi to se teror pojačava. Talibanska "Godina nulta" je počela a gde će se sve završiti je za sad nepoznato, ali tihe likvidacije i odvođenja postoje.

Vojna vežba "Zapad 2021" uznemirila Baltik, Poljsku i Ukrajinu! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA