Najnovije

BAJDEN SE TOTALNO POGUBIO! Tvrdi da je prvi posao dobio u firmi u Ajdahu! Kompanija: nemamo podatke o tome! (VIDEO)

Predsednik SAD DŽo Bajden je na događaju u Ajdahu tvrdio da je njegova "prva ponuda za posao“ došla od lokalnog preduzeća za proizvodnju drvne građe i proizvoda od drveta Bois Kaskejd, ali kompanija kaže da "nema zapisa“ o tome da je to tačno, prenosi NJujork Post .

DŽo Bajden. (Foto: Jutjub)

"Bajden, koji je poznat po tome da spominje događaje koji se nisu dogodili, rekao je da je redovno pominjao ponudu za posao svom kolegi iz Senata iz Idaha, pokojnom demokratskom senatoru Franku Čerču".

"Rekao sam ovome (pokojnom demokratskom senatoru) Franku Čerču da sam dobio - svoju prvu ponudu za posao, gde sam hteo - supruga, pokojna supruga i ja smo hteli da se preselimo u Ajdaho jer mi - nije šala - to je tako lepa, lepa država. I bio sam na intervjuu za posao u Bois Keskejdu", rekao je Bajden.

"U međuvremenu se desio rat. U svakom slučaju. Ali cela poenta je bila u tome što sam se uvek šalio sa Frankom. "

"Nemamo podataka o prijavi predsednika Bajdena ili o tome da je radio za kompaniju“, rekla je portparolka kompanije Lisa Čampl za Post. "Interno smo proverili naš sistem i ništa se nije pokazalo", prenosi The Root.

Bela kuća nije odmah odgovorila na zahtev za komentar.

Takođe, Post nije pronašao nijedan zapis o tome da je Bajden ikada pričao o ovome u istoriji svog života. Bukvalno su pretražili arhivu vesti i njegove memoare iz 2007. "Obećanja koja će se održati“ i nije bilo govora o kompaniji ili snu o preseljenju u Ajdaho.

Čampl, portparolka kompanije nije htela da tvrdi da je Biden otvoreni lažov, primetila je da je predsednik mogao da traži "zaposlenje u kompaniji, ali da su zapisi izgubljeni kada je kompanija odustala od nekih svojih prošlih projekata, poput betona, odeljenja za plastiku i tekstil “.

"Imali smo raznolik portfolio šezdesetih i ranih sedamdesetih ... pa pretpostavljam da su svi zapisi izbrisani ili preneti za preduzeća/projekte u kojima više ne učestvujemo", rekla je ona, prenosi Post.

"Ne bih želela da spekulišem o tome za kakvu se ulogu mogao prijaviti 1972. Danas smo proizvođač proizvoda od drveta i distributer građevinskog materijala na veliko.“

Post je naveo još nekoliko puta kada je Bajden ulepšao život:

Bajden ima svojevremeno izneo niz lažnih ili preuveličanih tvrdnji. On je odustao od svoje prve predsedničke kampanje 1988. godine zbog skandala koji je uključivao plagijat govora i časopis na pravnom fakultetu i kontroverze oko tvrdnji koje je izneo o svom akademskom dosijeu.

Ali kao najstariji predsednik u istoriji, Bajdenova mentalna oštrina takođe je često pitanje javne rasprave.

Bajden je ovog meseca lažno tvrdio da se seća "provedenog vremena u“ i "odlaska“ u sinagogu "Drvo života“ u Pitsburghu nakon masovnog ubistva 11 ljudi u oktobru 2018. Nakon što je sinagoga rekla da nije posetio, Bela kuća je rekla da je pogrešio i da se poziva na telefonski poziv sa rabinom iz 2019.

U jednom zloglasnom pogrešnom navodu, Bajden je 2020. godine tvrdio da je "imao veliku čast biti uhapšen“ u Južnoj Africi kada je "pokušavao da vidi [Nelsona Mandelu] na Robenskom ostrvu“, gde je Mandela bio u zatvoru do 1990. Rekao je Mandela mu se na tome zahvalio. Kasnije je priznao da to nije istina.

Abazović se izvinjava cetinjanima! Više o tome OVDE.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA