Najnovije

SUZE ZAPADNE KRAJINE I DALJE LIJU: Srpsko-ruski centar ''Majak'' ne zaboravlja veliko stradanje

Delegacija Srpsko-ruskog centra Majak koju je predvodio direktor centra Vladimir Prebiračević a koju su činili specijalni savetnici Dejan Samardžić, Miodrag Milikić, Nemanja Karalić i aktivisti Aleksandar Karalić i Aleksandar Zivlak prisustvovali su Danu sećanja na stradanje Srba u 13 zapadnokrajiških opština u Hramu Blage Marije na Banstolu.

Sećanje ne umire (Foto: Majak)

'’Događaju koji će postati tradicionalan su prisustvovale brojne zvanice gradskih i pokrajinskih vlasti kao i brojnih udruženja zajedno sa sveštenstvom Srpske Pravoslavne Crkve. Pokrajinska sekretarka za kulturu i informisanje Dragana Milošević održala je  nadahnut govor u kojem se najbolje oslikava put kojim naša država treba da ide poštujući i štiteći svoje stradalnike širom srpskog sveta. Zapažene govore su održali i pomoćnik gradonačelnika Stanko LJubičić i Duško Ćutilo direktor Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu kao i šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, Mlađen Cicović i istoričar Saša Adamović kao i Ranka Srdić Miletić predsednica saveza krajiških udruženja.

Završnu besedu posle parastosa služenog u Hramu Blage Marije punu emocija i patriotskog zaveštanja održao je starešina hrama Siniša Hrvačević uz koga Srpsko-ruski centar Majak stoji svim srcem i dušom'’, piše u saopštenju Srpsko-ruskog centra '’Majak'’.

Uz zajedničku molitvu za duše stradalnika, polaganje venaca kraj spomenika Krajiška suza ispred Hrama od strane delegacija koje neguju duh sećanja na pretke i zavičaj, zatim prigodnu besedu predstavnika institucija, istoričara, domaćina i živih svedoka odalo se dužno poštovanje prema žrtvama i nemilom događaju koji ne sme biti zaboravljen.

Zašto Pentagon ne želi rat sa Moskvom, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA