Najnovije

ČEDA, ČANAK I KOMPANIJA: Šešelj bez dlake na jeziku o velikom problemu o kom svi ćute! (VIDEO)

Predsednik SRS Vojislav Šešelj izjavio je da je protiv inicijative dela opozicije da se smanji potreban broj potpisa za kandidovanje na izborima.

Šešelj (Foto: Jutjub)

Vojislav Šešelj smatra da su stranke koje ne mogu same da skupe potpise za izbore veliki problem za demokratiju u Srbiji.

- Mi smo pristali da to bude za prave manjinske stranke, ali smo protiv toga da se strankama većinskog naroda taj uslov smanjuje. Stranka na taj način treba da dokaže da postoji, a ako ona ne može da skupi 10.000 potpisa, ona praktično u Srbiji ne postoji i zašto onda da ide na izbore? Ima tu mnogo stranaka koje čini samo jedan čovek - objasnio je Šešelj.

Lider radikala je rekao da ne želi ni da priča o strankama koje su imale manje glasova nego potpisa za izbore.

- O tome i da ne govorim... Čeda, Čanak i kompanija - rekao  je Šešelj u jutarnjem programu Hepi TV.

Govoreći o poseti Angele Merkel Srbiji, Šešelj ističe da je veoma važno što Merkelova nije nijednom spomenula "nezavisnost" tzv. Kosova. 

Rio Tinto - da ili ne?

Lider radikala kaže da je važno to što je Angela Merkel rekla da je Nemačka zainteresovana za litijum i da smatra da se litijum mora eksploatisati po najvišim ekološkim standardima.

Predsednik SRS kaže da je to razvojna šansa za Srbiju, ali da mu je Rio Tinto bio sumnjiv od početka.

- Znam za to njegovo razorno dejstvo u drugim zemljama. Naši odbornici u skupštini Loznice energično su govorili i glasali protiv unošenja u generalni urbanistički plan Opštine Loznica detalja koji se odnose na eksploataciju litijuma zato što stvar još nije potpuno razmotrena - rekao je Šešelj.

Lider radikala kaže da je potrebna sveobuhvatna studija o ekploataciji litijuma i koliko mogu biti zaštićeni naši vodotokovi, a posebno podzemne vode i reku Drinu.

- Ako bi se Nemačka pojavila kao ozbiljna zainteresovana strana i ako garantuje najviše standarde u zaštiti ljudske okoline, npr. one koje primenjuje u Nemačkoj, onda treba hrabro nastupiti i dati licencu za eksploataciju, ali da se taj litijum upotrebi u Srbiji i da se otvore pogoni električnih automobila u Srbiji - rekao je dr Šešelj.

Lider radikala je rekao da je tačno da ugalj zagađuje vazduh, ali da bez njega Srbija ne može.

Šešelj smatra da je skupo ići masovno na solarnu energiju.

Amerikanci žele podelu Sirije! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA