Najnovije

Zvaničnik Fajzera: Vakcinacija u Izraelu nam je bila neka vrsta laboratorije

Na početku pandemije uspostavili smo takav odnos s Ministarstvom zdravlja Izraela da su upotrebljavali isključivo našu vakcinu uz potonje pažljivo posmatranje, rekao glavni naučni zvaničnik Fajzera.

Ilustracija (Foto: pixabay. com)

Filip Dormicer, glavni naučni zvaničnik Fajzera, tokom sastanka sa stručnjacima prošle sedmice upriličenog preko interneta, između ostalog je rekao:

„Na početku pandemije uspostavili smo takav odnos s Ministarstvom zdravlja Izraela da su upotrebljavali isključivo Fajzerovu vakcinu uz potonje pažljivo posmatranje, tako da smo imali neku vrstu laboratorije gde smo mogli videti njeno dejstvo“, objavio je Kanal 12 u petak.

Dormicer je dodao da je „Izrael u ranoj fazi vakcinisao veoma veliki deo stanovništva, tako da smo skoro mogli predvideti da će se ono što se dešava u Izraelu događati i u SAD par meseci potom“.

U nedelju ujutru direktor iz Ministarstva zdravlja Izraela general Nahman Eš odbacio je tvrdnje da je Izrael imao ikakav ekskluzivan dogovor s Fajzerom, dodajući da se trenutno odrasli vakcinišu prvenstveno Moderninom vakcinom.

Eš je rekao da „Izrael proučava statističke podatke, na osnovu čega i svet saznaje stanje, ali nisam spreman da upotrebim reč ,laboratorijaʻ. Tačno je – Fajzer od nas saznaje kakva je delotvornost treće vakcine, ali se ničim ne nanosi šteta građanima Izraela.“

Fajzer je kasnije pojasnio Dormicerove reči navevši da nemaju ekskluzivan dogovor s Izraelom i „da ta zemlja ne služi kao laboratorija, nego da je, kao prva nacija koja je vakcinisala stanovništvo u značajnoj meri, bila u mogućnosti da oceni kvalitet vakcine u realnom životu i trajanje zaštite, i da te podatke podeli sa svetom“.

U poslednjim danima Trampove vladavine pretio je nuklearni rat. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: stanjestvari. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA