Najnovije

RUSKI ZAOKRET O KOJEM SVI ĆUTE: Putin najavio početak konačnog čišćenja Sirije

Putin je nagovestio da će se teritorija Sirije uskoro početi masovno čistiti od terorista.

Putin (Foto: RIA)

Ruski predsednik Vladimir Putin, tokom sastanka sa sirijskim liderom Bašarom al-Asadom, saopštio je da su ruske i sirijske trupe spremne da počnu sa velikim čišćenjem sirijske teritorije od svih ilegalnih oružanih grupa i terorista prisutnih u arapskoj republici.

Prema rečima ruskog predsednika, trenutno se situacija ozbiljno komplikuje zbog ilegalnog prisustva stranih snaga u Siriji.

„Po mom mišljenju, glavni problem je što su, na kraju krajeva, strane oružane snage prisutne na određenim teritorijama zemlje bez odluke Ujedinjenih nacija, bez vaših saglasnosti, što je očigledno u suprotnosti sa međunarodnim pravom i ne daje vam priliku da uložite maksimalne napore u konsolidaciju zemlje, i da krenete putem njenog obnavljanja takvim tempom koji bi bio moguć ako bi celu teritoriju kontrolisala legitimna vlada”, rekao je ruski lider.

Očigledno, izjava Vladimira Putina tiče se i ilegalnog prisustva plaćenika iz Sjedinjenih Država i Turske u Siriji. Štaviše, postoji mogućnost da će ruska vojna avijacija u bliskoj budućnosti početi otvoreno da napada ove snage.

Značajno je da ruski vojni avioni već tri nedelje uspešno bombarduju turske plaćenike. To svedoči o činjenici da je Rusija već zapravo započela čišćenje teritorije Sirije od ilegalnih formacija i terorističkih grupa koje podržavaju druge zemlje.

Da nije Putina, Rusija bi bila vazal Amerike! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA