Najnovije

HUTI IMAJU NOVI CILJ: Nećemo oklevati ni sekundu da uništimo Izrael!

Ministar odbrane jemenskih pobunjenika Huta general Mohamed Nasir al-Atifi izjavio je da će njegova vojska napadati izraelske vojne ciljeve kao odgovor na navodnu umešanost Tel Aviva u jemenski rat.

Huti prete Izraelu (Foto: Jutjub)

Al-Atifi tvrdi da Izrael od prvog dana jemenskog rata učestvuje u operacijama koje predvodi koalicija okupljena oko Saudijske Arabije.

“Jemenska vojska ima na meti izraelske vojne ciljeve na kopnu i vodi. Izrael je naš neprijatelj. Nećemo oklevati ni sekundu da ih uništimo ako tu odluku donese naše rukovodstvo”, izjavio je Al-Atifi.

On kaže da Huti razvijaju svoju odbrambenu industriju i obećao je da će uskoro njegove snage da predstave napredne sisteme naoružanja.

Huti su izveli u proteklom periodu seriju napada na Saudijsku Arabiju, a koristili su bespilotne letelice, balističke rakete, krstareće rakete…

Lokalni mediji podsećaju da nema potvrde da li Huti imaju oružje kojim bi napali ciljeve u Izraelu, koji se nalazi na 1.700 kilometara od Jemena. Međutim, Huti su u poslednje dve godine izveli nekoliko udara na nekoliko meta duboko u Saudijskoj Arabiji i UAE, pa se pretpostavlja da bi mogli da napadnu i Izrael.

Pročitajte OVDE kako su ruski avioni oterali izraelske bombardere iznad Sirije.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA