Najnovije

NOVI TALAS VAZDUŠNIH NAPADA U VELIKOM IDLIBU: Rusi udarili žestoko, HTŠ teroristi desetkovani (FOTO/VIDEO)

Ratni avioni Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije izveli su juče najmanje devet vazdušnih udara na severozapadni sirijski region Veliki Idlib.

Novi napad u Idlibu (Foto: Tviter)

Meta su bili položaji Hadžat Tahrir al-Šama (HTŠ), terorističke organizacije povezane sa Al Kaidom, u predgrađu grada Kansafra na jugu Idliba. Teroristička grupa je de fakto vladar regiona.

Prema podacima Sirijske opservatorije za ljudska prava sa sedištem u Londonu, jedan pripadnik HTŠ-a je poginuo, a nekoliko drugih je ranjeno.

Ruski ratni avioni izvode napade iz vazduha u ovom delu Sirije već više od mesec dana kao odgovor na ponovljena kršenja primirja od strane HTŠ -a i njihovih saveznika.

Sporazum o prekidu vatre u Velikom Idlibu, koji je postignut 5. marta 2020. godine posredstvom Rusije i Turske, jedva da se poštuje. Ankara tek treba da ispuni svoje obaveze prema tom sporazumu.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan posetiće 29. septembra Rusiju i sastaće se sa predsednikom Vladimirom Putinom. Kako se navodi, jedna od glavnih tema jednodnevne posete biće i situacija u Velikom Idlibu.

Erdogan odbio da povuče trupe iz Idliba, šalje dodatna oklopna vozila i trupe u region. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA