Najnovije

SRBI NE ODSTUPAJU NI MILIMETAR: Bruka na Brnjaku, ROSU nisu dale ni svešteniku na opelo, pretili puškama (VIDEO)

Građani na severu Kosmeta dočekali su peti dan na prelazima Jarinje i Brnjak, izuzetno ledena noć protekla je mirno. Srbi sa barikada ne odstupaju ni milimetar, a i pripadnici ROSU i dalje su raspoređeni i ne pomeraju se sa svojih punktova.

ROSU nisu dale ni svešteniku na opelo (Foto: printskrin)

Policija na Brnjaku, koja je juče pretukla trojicu Srba koji nisu ni bili na barikadama nego su pošli po drva, nije dala ni srpskom svešteniku da peške ode na opelo, vikali su i pretili puškama.

Tu su i Srbi iz Leposavića i Zubinog Potoka, koji već peti dan protestuju. NJih ima više od 100, nalaze se u šatorima i kolonama dugim nekoliko kilometara. Na severu Kosova je prilično hladno, ima magle, gore improvizovana ložišta, a ljudi pokušavaju da se zagreju.

U srpskim sredinama kosovska policija nastavila je da uklanja bilborde sa natpisima "Dobrodošli u Zajednicu srpskih opština". Na sever Kosova i dalje se može samo pešice, javljaju Kosovo onlajn i RTS.

Nezadovoljni odlukom kosovskih vlasti o zameni registarskih tablica, građani su odlučni da nastave protest do ispunjenja njihovih zahteva: povlačenja Rosu jedinica i ukidanje odluke o registarskim tablicama.

Iza građana je ostala najhladnija noć od početka protesta, ali su oni ostali jednako odlučni u svojoj nameri da neće otići dok se ne povuče uredba o tablicama.

Građani protestuju mirno na samo stotinak metara od pripadnika specijalne policije.

Ruski ratni brod natovaren teškim teretom isporučio u Siriju nepoznato oružje. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA