Najnovije

AMERIČKA KOMORA LOBIRALA VUČIĆA! Veliki bunt advokata protiv sudsko-bankarske hobotnice!

Veliki bunt advokata protiv "sudsko-bankarske pljačke naroda" održaće se u subotu 2. oktobra, sa početkom u 14 časova, a mesto okupljanja biće ispred Ustavnog suda Srbije u Beogradu. U pitanju je najnoviji protest čemu je uzrok kriminalno postupanje sudija Vrhovnog suda koji su mimo procedure doneli "dopunu", a zapravo izmenu stava o kreditima banaka.

Protesti advokata se nastavljaju (foto: Pravda, Promo)

Podsetimo da je advokat Emilija Timošenko Petrović u emisiji Tema K9 na produkciji Helmkast izjavila da je praksa sudova bila ujednačena, odnosno da su banke redovno gubile sporove, te da nije bilo potrebe za donošenjem ovakve odluke.

Ona je prezentovala je dokaze da je Američka privredna komora izvršila pritisak na predsednika Srbije Aleksandara Vučića i predsednika Vlade Srbije Anu Brnabić kako bi sudovi počeli da donose presude u korist banka. Opširnije pogledajteOVDE.

Iz svega možemo zaključiti da je nezakonito i, po svemu sudeći, koruptivno postupanje Vrhovnog kasacionog suda prouzrokovano neuspehom da se to učini najpre pokušajem izmena Zakona o parničnom postupku, a potom pokušajem autentičnog tumačenja tri zakona koji se odnose na pomenutu materiju.

U pozivu na protest, kojem se mogu pridružiti i svi građani kojima je dosta pljačke i korupcije, navodi se i ruta predviđene protestne šetnje, a to je: Ustavni sud – Pravni fakultet – Narodna banka Srbije – Vrhovni kasacioni sud – Palata pravde.

Parola i dalje ostaje: “Ni korak nazad”.

Najava protesta (foto: Promo)

Kartel se sastao u jednoj kući u Batajnici i odredio cene tehničkog pregleda. Prema zakonu i odluci Vlade cena treba da je upola manja! Opširnije OVDE.

Izvor: Pravda, N.B.

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA