Najnovije

Ovo je državni udar – vlast i sudovi su podčinjeni stranim bankama! (VIDEO)

Advokat Emilija Timošenko Petrović, prezentovala je dokaze da je Američka privredna komora izvršila pritisak na predsednika Srbije Aleksandara Vučića i predsednika Vlade Srbije, Anu Brnabić kako bi sudovi počeli da donose presude u korist banka.

Advokat Emilija Timošenko Petrović (Foto: Jutjub)

Sudija Dragiša Slijepčević, je odmah sačinio dopunu ranijeg stava, po kome je bankama dozvoljeno da od građana naplaćuju troškove obrade kredita, fluktuirajuće kamte, i troškove osiguranja.

U osnovne sudove je potom mejlom stigla instrukcija iz Ministarstva pravde, da od sada moraju donositi presude u skladu sa „dopunom stava“ Vrhovnog kasacionog suda.

Ipak Petrovićeva, tvrdi da institut dopune stava Vrhovnog kasacionog suda ne postoji: „Nije Zakonom predviđen…“

Zbog toga i iz drugih razloga, advoakti su izašli na ulice. Odražali su nekoliko protesta, a sledeći je zakazan za subotu drugog oktobra 2021. godine u Beogradu.

Petrovićeva je tokom emisije na jutjub kanalu Helm kast javno iznela i dokaze da su sudije Vrhovnog kasacionog suda, prethodno od Pireus banke dobile mito u vidu beskamtnih kradita.

U javnost su isplivale činjenice i da je sudija Vrhovnog kasacionog suda, Dragiša Slijepčević, u prošlosti bio više puta bio predmet različitih krivičnih prijava.

-U Moskvi na areodromu Slijepčeviću su u džepu pronašli metak, pa je zadržan nekoliko sati, rekla je između ostalog Petrovićeva.

Uprkos svim činjenicama Dragišu Slijepćevića, je režim Borisa Tadića, i Aleksandra Vučića uvek iz početka delegirao na najviše državne funkcije u Ustavnom sudu, i sada u Vrhovnom Kasacionom sudu Srbije.

Severna Koreja testirala moćni sistem naoružanja, svi su u strahu zbog nove rakete. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: helmcast.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA