Najnovije

Aleksandar Vučić: Licemerni izdajnik, slaže laž na laž i prevaru na prevaru

“Kosovo (Priština) se složilo sa jednogodišnjim moratorijumom na traženje članstva u međunarodnim organizacijama. Srbija (Beograd) se složila sa jednogodišnjim moratorijumom na kampanju za povlačenje priznanja i uzdržaće se od slanja formalnog ili neformalnog zahteva bilo kojoj naciji ili međunarodnoj organizaciji da ne priznaju Kosovo (Prištinu) kao nezavisnu državu. Oba sporazuma o prekidu ovih aktivnosti odmah stupaju na snagu. Predsednik Aleksandar Vučić, 4 septembra 2020“.

Vučić (Foto: Jutjub)

Piše: Davor Kalajžić,penzionisani službenik političke kancelarije specijalnog predstavnika UNMIK-a

Tako glasi pretposlednja tačka protivustavnog i protivzakonitog „Vašingtonskog sporazuma“ koji je pre tačno godinu dana potpisao Aleksandar Vučić u prisustvu Trampa i Hotija.

Ovih dana, sa Bledskog strateškog foruma stiže Vučićevo licemerno i lažljivo prenemaganje koje se svodi na to da Srbiji slede teški dani, jer eto, „Priština“ od 4. septembra „odbacuje Vašingtonski sporazum i kreće u kampanju za priznanje i ulazak u međunarodne institucije“. Osim „Informera“ i „ Večernjih novosti“ i drugi režimski mediji objavljuju ovakve naslovne dezinformacije, jer potezi „Prištine“ upravo su u skladu sa Vučićevim potpisom na izdajničkom i protivustavnom sporazumu. A kao što iz gore citiranog sporazuma vidimo, ne radi se prvenstveno o „Prištini“, već je Vučić prerogativ i prvenstvo državnog entiteta dao i potpisao „Kosovu“.

Bez ustavnih i zakonskih ovlašćenja, zarad lične koristi, Aleksandar Vučić upustio se u jednosmernu avanturu priznavanja lažne države „Republjik Kosova“. Sad se pravi lud i nevešt, glumeći mučenika koji treba da vadi kestenje iz vatre za ono što su tobože uradili prethodnici mu. Slaže laž na laž i prevaru na prevaru. Navodno, Kurtija na Bledu niko nije zarezivao, a zapravo Kurti je bio zvanično pozvan i predstavljen kao predsednik Vlade „nezavisne Kosove“ i govorio je prvog dana na svečanom otvaranju, od 17:25 do 17:35, desetak minutra, koliko su vremena imali i ostali panelisti na temu – „Budućnost EU – proširenje“. Vučić nije napustio forum u znak protesta, ostao je saglasan.

Bledski forum pokazao je koliki je stepen svetski prepoznate autokratije u Srbiji. Na Forum su pozvani nekih petnaestak predsednika Vlada, što sadašnjih, što bivših i samo dva predsednika država, Srbije i Bugarske. Video linkom uključila se i Moldavija. Teme foruma bile su isključivo vezane za postupanja iz domena vlada, ali svima je poznato da u Srbiji Vučićev auspuh nema i ne ume ništa da kaže, a i ne pita se, pa je tako pozvan Šef.

A Šef je blagoizvoleo da se doseti kako Srbija teško da će ući u EU i pritom ponovio da moramo da se dogovorimo sa „Kosovom“, jer navodno od toga sve zavisi. Taj redosled je naravno presna laž, jer Kosovo je 35-to i poslednje pristupno poglavlje, a odlučuju prethodnih 32.,od kojih su samo dva zatvorena. Šef je zaboravio da u EU može da se uđe tek kada su definisane spoljne granice, a Srbija ima otvorena granična pitanja sa npr. Hrvatskom i teško da ih može rešiti. Tu su i pitanja nestalih i ostalog što Hrvatska potražuje i čime će blokirati članstvo Srbije, a da ne govorimo o NATO članstvu i uvođenju sankcija Rusiji. Naravno, ne treba smetnuti s uma da u vreme trajanja Foruma, suprotno Rezoluciji 1244 i uz prećutnu saglasnost Aleksandra Vučića, SAD prisilno naseljavaju teritoriju Srbije navodno amerikanizovanim Talibanima, u prvom talasu njih oko 2000. Novo nasilno menjanje etničke strukture stanovništva na AP KiM prolazi ćutke od sektopartije i bratomafije.

Sve u svemu, Bledski strateški forum poslužio je Vučiću za plasiranje gomila gluposti kojima želi da prikrije izdaju i kriminalne afere koje ga opterećuju. To mu nije uspelo, jer je sve ostalo zabeleženo na papiru, a Internet ne oprašta, pa čak ni kada je režimska mašinerija stavljena u petu brzinu i pod vojničku šatru, uz mikrofon i razglas.

Talibani napravili konvoj od američkih oklopnih vozila a onda su pobunjenici aktivirali ruski T-62M. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: direktno.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA