Najnovije

PUTIN: Moramo imati garancije da američki raketni sistemi neće biti raspoređeni blizu ruskih granica

U situaciji sa mirovnim ugovorom sa Japanom potrebno je uzeti u obzir postojeće realnosti, te imati garancije da američki raketni sistemi neće biti raspoređeni u blizini ruskih granica, rekao je predsednik Vladimir Putin.

Putin (Foto: RIA)

„Moramo uzeti u obzir postojeće realnosti, a jedna od njih je da kada govorimo o mirovnom sporazumu, moramo osigurati mirnu budućnost, što znači da nam mora biti zagarantovana zaštita od iznenađenja povezanih sa mogućim raspoređivanjem američkih oružanih snaga i posebno raketnih sistema u blizini naših granica", rekao je on.

Rusija i Japan su zainteresovani za potpunu normalizaciju odnosa, rekao je predsednik.

"I Rusija i Japan su zainteresovani za potpunu, apsolutnu normalizaciju naših odnosa, mislim na naš obostrani strateški interes za razvoj saradnje. Uvek smo govorili da je potrebno poštovati rezultate Drugog svetskog rata zapisane u međunarodnim dokumentima. Nikada nismo odbili dijalog. Prema mirovnom sporazumu, dogovorili smo se sa bivšim premijerom da smo spremni da gradimo ovaj posao na osnovu poznatih dokumenata iz 1950-ih. Naši japanski partneri su stalno menjali svoj stav", rekao je Putin.

Američke trupe bi mogle da se povuku i sa Kosova. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA